Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Отстраниха двама полицаи заради охрана на клуба на Нотариуса

отпечатай новината

07.03.2024 14:28 | Видян 261 пъти

Отстраниха двама полицаи заради охрана на клуба на Нотариуса

Двама полицаи от СДВР са отстранени от длъжност поради съмнения, че в минал период от време са охранявали клуба "SS" на убития Мартин Божанов Нотариуса.

Отстраняването се случва в резултат на проверка, назначена от вътрешния министър в оставка Калин Стоянов. Проверката продължава, като двамата служители са на ниски, изпълнителни длъжности.

По-рано пък МВР излезе с позиция относно твърденията, че полицейски служители са охранявали небезизвестния ресторант "Осемте джуджета". От ведомството посочват, че през 2021 г. със заповед на тогавашния вътрешен министър Бойко Рашков е извършена обстойна проверка по сигнал на Антикорупционния фонд.

В доклад на Дирекция "Инспекторат" се посочва, че в период от три години между 1 януари 2018 до 31 март 2021 г., е имало престой на полицейски коли в близост до ресторанта.

Комисията обаче не е намерила доказателства за пряка ангажираност на полицаи в охраната на заведението. Установени са занижен контрол, както и различни дисциплинарни нарушения, свързани с реда на извършване на обход на патрулите.

Източник: Webcafe.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !