Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Пистолет за масаж: какво, защо и къде

отпечатай новината

28.03.2024 11:30 | Видян 198 пъти

Пистолет за масаж: какво, защо и къде

Масажният пистолет е нов продукт в гамата уреди, предназначени за самомасаж. Побира се лесно в ръката ви и работи в пулсационен режим. Има различен масажен пистолет с различни видове приставки, които могат да се използват за насочване към различни групи.

Използването на масажен пистолет подобрява състоянието на кожата, подкожната мастна тъкан и мускулната тъкан. В резултат на процедурата с ударен масаж:

  • подобрява се кръвоснабдяването и притока на хранителни вещества към тъканите;
  • активира се обмяната на веществата;
  • премахва се мускулен спазъм;
  • повишава се еластичността и работоспособността на мускулите.

В зависимост от избраната приставка на масажния пистолет може да се използва и за повърхностно третиране за подобряване на лимфния дренаж, дълбок мускулен масаж при големи спортни натоварвания и болки.

Правилно използване на масажора

Масажният пистолет е полезен само ако се използва правилно. Устройството е безопасно за здравето, но преди да го използвате, трябва да се консултирате с лекар, за да се уверите, че няма противопоказания като:

        онкологични заболявания;

        прием на лекарства за разреждане на кръвта;

        дълбока венозна тромбоза;

        високо кръвно налягане;

        повишена телесна температура (повече от 37,5 градуса);

        отворени рани, язви на мястото на въздействие на масажора.

Когато използвате перкусионен масажор, трябва да следвате прости правила:

1.      Избягвайте излагане на определени части на тялото. Не масажирайте с пистолет зоната на пулсиране на шията или лявата горна част на гърдите (областта на сърцето). Забранява се монтирането на приставката за масажиране върху гръбначния стълб, областта на слабините или млечните жлези.

2.      Задайте оптималната скорост на експониране. В повечето случаи първата скорост е достатъчна за висококачествено развитие на мускулите.

3.      Изберете режим въз основа на целта на масажа. Ако трябва да загреете преди тренировка, тогава трябва да натиснете приставката върху една област на тялото за 3-5 секунди и да я преместите отгоре надолу и назад. Ако се изисква пълен масаж след тренировка, тогава мускулната работа продължава от 5 до 10 минути с акцент върху основните зони - задната част на бедрото, предмишниците и областта между лопатките.

Масажният пистолет е идеален вариант за всички хора, които имат нужда от масаж. Удобството на такъв масажор е, че можете да работите с всички мускули, които се нуждаят от него, днес и сега, без да чакате среща с масажист.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !