Гришо качи секси французойка в...

Григор Димитров си тръгна от парти в Монте Карло, където...

Шолц увери китайски студенти, че не...

Германският канцлер Олаф Шолц увери днес китайски...

Главчев покорява върхове

отпечатай новината

30.03.2024 17:25 | Видян 554 пъти

Главчев покорява върхове

Новият премиер Димитър Главчев покорява върхове с лекота - буквално и преносно. Всяка свободна минута е на Витоша, която познава като петте си пръста и не спира да снима и да преоткрива за себе си и за своите точно 5000 приятели във Фейсбук.

Политическите върхове също ги взема без усилия. След като беше председател на парламента - най-високия пост - връх в държавата, сега става премиер. Вероятно, защото е един от малкото хора с професия във властта. Икономист, счетоводител, който и буквално, и преносно отлично си прави сметката.

Който го познава, отдавна е разбрал, че той е и един от малкото, които умеят да слушат по политическите върхове, да бъде диалогичен и да се учи в движение, съзнавайки, за разлика от повечето политици у нас, че резките движения и високомерието са най-убийственото нещо на проветривите места, каквито се явяват върховете - и планинските, и политическите.

Затова, за разлика от други хора, които не останаха в депутатския състав на ГЕРБ - не е там вече 3 години, не каза лоша дума, не учреди своя партия, не обиколи медиите да се оплаква. Напусна политиката също толкова тихо, колкото и влезе в нея.

А имаше за какво да се сърди, когато поради недотам коректен финт, извъртян в пленарната зала от Корнелия Нинова, докато Главчев беше председател на парламента, той беше свален от поста след разговор с Борисов.

Защо Нинова има зъб на Димича, както го наричат приятелите?

Защото той беше шеф на парламентарната анкетна комисия Хохегер, а тя знае какво е направила/подписала по Скандала Хохегер с предоставянето на огромни средства на австрийски лобист от тогава все още държавния пловдивски панаир, приватизиран от нея и политическия й баща Р.Овч. като министър и зам. в икономисата (Нинова бе и шеф на борда на изложението от името на държавата) в полза на Георги Гергов, без да е особено редно да се продава, поради наличието на фирмата в забранителен списък.

Но винаги има справедливост: за разлика от Нинова, която и гласно казваше "оставете ме да стана премиер", но не успя, а тепърва може да бъде и разследвана в комисия по съмнения за корупция в износа на оръжия, докато е ресорен вицепремиер в кабинета Петков на ППДБ и БСП, Главчев става премиер.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !