УЕФА Шампионска лига се завръща с нов...

„Ново начало“ – по този начин може да бъде определен...

Метрото ни е №2 в Европа: Bounce

Метрото в българската столица е най-второ място в...

Стефан Маринов: Българският Да Винчи

отпечатай новината

06.04.2024 07:11 | Видян 574 пъти

Стефан Маринов: Българският Да Винчи

Българският гений, създал машина, която прави електрически ток.

Чували ли сте за проф. Стефан Маринов, когото хората на запад сравняват с Да Винчи по гениалност?

Още от дете Стефан Маринов е мечтал да създаде машина ‘’Перпетуум мобиле‘’. И за няколкото години прекарани в чужбина, той успява да създаде такъв уред, който произвеждал електричество от нищото и го нарича ‘’Тестатика‘’. Изобретателят заявявал, че е получил описанието на конструкцията и механизма на работа по време на медитация.

Името, което той дава на своето изобретение е Swis M-L converter, Thesta Distatika. Такава машина има в Швейцария, в кооператива Methernita, доставящ електричество повече от 30 години и задоволяващ нуждите на цяла община. Малката машина е модернизиран електрически генератор на Вимшурс, дисковете на който се въртят постоянно, плюс постоянни магнити. Това устройство произвежда електричество с мощност около 200 вата. Голямата машина има дискове с диаметър два метра, а токът който дава е тридесет киловата! Тези генератори ‘’Тестатика‘’ официално не са признати от научните среди, а самият автор не е патентовал изобретението си, като е искал тази технология да се ползва безвъзмездно от всички страни по света.

Блестящ теоретик, доразвил теориите на Айнщайн. Способен да работи по 20 часа в денонощието, владеел е до съвършенство 4 езика, издавал е собствeно научно списание на немски, много добър практик, създал множество РАБОТЕЩИ устройства, доказващи теориите му за същината на етара. Освен това е бил писател, поет, художник.

Потърсете само "Стефан Маринов" или "Stefan Marinov" в Google и ще Ви настръхнат косите -руснаците го знаят, учените от цял свят го цитират и се позовават на трудовете му. Само у нас - нито думичка.

На 15 юли 1997 г. падайки от седмия етаж на университетската библиотека в Грац, проф. Стефан Маринов загива едва навьршил 66 години. Обстоятелствата около смъртта му са подозрителни, тъй като е планирал конференция след десет дни, а пък е оставил предсмъртно писмо. Негови колеги допускат, че е бил хвърлен от прозореца, като се визира намесата на нефтени, електрически или газови компании застрашени от неговите открития за ‘’алтернативна безплатна енергия’’.

От Изумително

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !