13-годишна роди по време на училищна...

13-годишна ученичка роди дете по време на училищна...

Момче държало табела с думите "Сляп...

Сляпо момче седяло на стъпалата с шапка в краката си. В...

Какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с кого влизаш гол в сауната?!: Радев

отпечатай новината

09.04.2024 10:25 | Видян 779 пъти

Какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с кого влизаш гол в сауната?!: Радев

„Нека да е ясно – този служебен кабинет се създава за пръв път по новите положения в Конституцията. За разлика от всички служебни кабинети до момента – аз по никакъв начин не съм се бъркал в кадровата политика и не нося отговорност за неговите действия”, подчерта Румен Радев. Той определи като безочие обвиненията, че „изневерява на българската демокрация“ с ГЕРБ и ДПС при положение, че „ПП-ДБ довчера управляваха в една доста страстна прегръдка с тях“. "Колкото и Николай Денков, Кирил Петков, Атанас Атанасов да си затварят очите за фактите около главния секретар на МВР Живко Коцев, престижът за ведомството е накърнен. Връзки между главния секретар на МВР и контрабандисти е подигравка с държавността… Какъв главен секретар си, ако не знаеш от кого получаваш скъпи подаръци и влизаш гол в сауната", коментира още президентът.

С подписването на указа за назначаване на служебно правителство се слага край на един провален политически експеримент – така наречената „сглобка”. Когато преди десет месеца връчвах мандата на г-н Денков го призовах да не го реализира, заради антидемократичните заявки в записа на заседанието на ПП. Въпреки това кабинетът беше създаден и той се провали – от властолюбие и корист. Взаимните обвинения от довчерашните партньори във властта не ги разтоварва от отговорност. Това заяви президентът Румен Радев преди клетвата на служебния кабинет. Той коментира смяната на външния министър в служебния кабинет с думите "г-н Главчев реши така".

„Нека да е ясно – този служебен кабинет се създава за пръв път по новите положения в Конституцията. За разлика от всички служебни кабинети до момента – аз по никакъв начин не съм се бъркал в кадровата политика и не нося отговорност за неговите действия”, подчерта държавния глава.

Радев каза още, че са се чули много призиви за това да не издава указ или да махне определени имена от указа. „Това всъщност са призиви аз да наруша новите промени на Конституцията. Странно е, че те дойдоха от политическите партии, които инициираха тези промени. Те нарекоха списъка с потенциални премиери „меню”. Сега се мръщят на това, което им се сервира”, коментира още президентът.

Румен Радев припомни, че ПП-ДБ миналата година са настоявали за смяната на главния секретар на МВР. "Доводите бяха, че съгласно Конституцията, Министерският съвет е отговорен за общественния ред и сигурността в страната, не президентът. Трябва да е ясно, че министър-председателят Главчев ще управлява страната със своите министри, а не аз. Той има правото да избере своя екип и аз уважавам това. Що се отнася до министър Калин Стоянов, ако аз трябваше да назначавам това служебно правителство, да го определям, нямаше да го оставя за министър. За разлика от кабинета "Денков" нямаше и да го назнача", коментира още Радев.

Президентът коментира въпроси на медии за подадената и оттеглена оставка на главния секретар на МВР Живко Коцев и протестите срещу вътрешния министър Калин Стоянов. За последния Румен Радев бе категоричен, че протестите срещу него идвали от партиите, които направили промените в Конституцията. Президентът похвали Петър Тодоров като главен секретар – за неговата почтеност, но критикува Живко Коцев: "Ако е имало натиск върху главния секретар на МВР, да се провери дали е свързан с контрабандата. Колкото и Николай Денков, Кирил Петков, Атанас Атанасов да си затварят очите за фактите около главния секретар на МВР Живко Коцев, престижът за ведомството е накърнен. Връзки между главния секретар на МВР и контрабандисти е подигравка с държавността… Какъв главен секретар си, ако не знаеш от кого получаваш скъпи подаръци и влизаш гол в сауната", коментира той.

"Странното е, че ПП-ДБ управлява с ГЕРБ-СДС и ДПС, а не спряха да говорят, че аз изневерявам на българската демокрация с ГЕРБ и ДПС. Извинявайте, това е безочие", добави Радев.

В заключение той поздрави директора на ДАНС Пламен Тончев за смелостта да бръкнат в най-високите управленски нива.

Източник: БНР

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !