Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Робърт Дауни Джуниър е мой лоялен приятел в добро и зло: Мел Гибсън

отпечатай новината

09.04.2024 11:31 | Видян 337 пъти

Робърт Дауни Джуниър е мой лоялен приятел в добро и зло: Мел Гибсън

Мел Гибсън казва, че Робърт Дауни Джуниър му е бил верен приятел във всичко.

68-годишният актьор и режисьор на „Смело сърце“ разговаря с Esquire в материал, публикуван в понеделник за 59-годишния Дауни, който спечели първата си награда „Оскар“ миналия месец за ролята на Луис Щраус в летния блокбастър „Опенхаймер“.

Актьорът от „Смъртоносно оръжие“ каза пред изданието, че Дауни остава твърдо в ъгъла си на фона на поредица от скандали, смазващи кариерата му, започвайки със скандалния му арест през юли 2006 г. в Малибу, Калифорния.

По време на инцидента заместник-шерифът на окръг Лос Анджелис каза, че Гибсън е направил серия от антисемитски обиди, като „по дяволите евреите... евреите са отговорни за всички войни по света“, според TMZ.

„Веднъж попаднах в малко неприятна ситуация, която сложи край на кариерата ми“, каза режисьорът на „Страстите Христови“ пред Esquire. "Бях пиян в задната част на полицейска кола и казах някаква глупост, и изведнъж: в черния списък. Канселираха ме."

Кариерата на актьора и режисьор, носител на Оскар, продължи четири години по-късно през 2010 г., когато се появиха поредица от записи, в които той използва множество расови обиди и заплахи с насилие срещу бившата си приятелка.

В резултат на скандала от 2010 г. Гибсън загуби роля в The Hangover 2, след като актьорите и екипът протестираха срещу участието му във филма.

Повече от година по-късно Дауни получи отличие на 25-те награди на Американската кинотека в Бевърли Хилс на 14 октомври 2011 г., където той призова Холивуд да даде още един шанс на Гибсън на събитието, съобщи Variety.

Гибсън каза на Esquire, за жеста на Дауни: "По онова време почти не съществувах в Холивуд и той се изправи и говори от мое име. Беше смел, щедър и мил жест. Обичах го заради това."

Боб Дауни и Мел Гибсън на снимачната площадка на филма Еър Америка (1990)

Дауни, който е евреин от страна на покойния си баща Робърт Дауни-старши, помоли тълпата през 2011 г. да предложи на Гибсън „същата чиста плоча, която вие ми дадохте, и да му позволи да продължи големия си и продължаващ принос към нашето колективно изкуство без срам.'

Той каза на присъстващите, че „освен ако не сте напълно безгрешни, в който случай сте избрали грешната шибана индустрия“, на Гибсън трябва да бъде простено и да работи отново.

Гибсън каза, че той и Дауни, който участва във филма Air America от 1990 г., често са били заедно по време на лични кризи.

„Винаги сме имали този вид люлка, при която, ако той беше на каруцата, аз падах, а ако аз бях на каруцата, той падаше“, каза Гибсън.

В речта си от 2011 г. Дауни похвали Гибсън, че е останал до него на фона на проблемите му с пристрастяването към наркотици и проблемите със закона.

„Когато не можах да изтрезнея, той ми каза да не губя надежда и ме насърчи да намеря вярата си“, каза Дауни в речта си, според Entertainment Weekly. "Не трябваше да е негово или на някой друг, стига да се корени в прошката."

„И не можаха да ме наемат, така че той ме назначи за главната роля във филм, който всъщност беше разработен за него.“

Филмът се оказа музикалната комедия от 2003 г. „Пеещият детектив“, в която Дауни е хедлайнер на актьорски състав, включващ също Гибсън, Робин Райт, Кейти Холмс и Ейдриън Броуди.

Гибсън, който беше и продуцент на филма, покри разходите за застрахователната гаранция за Дауни по проектите, след като нито една компания не предостави застраховка на актьора, съобщи EW.

Гибсън не участва във филми до трилъра от 2010 г. Edge of Darkness след ареста му през 2006 г.

Холивудският ветеран се завърна през последното десетилетие с роли в Machete Kills от 2013 г., The Expendables 3 от 2014 г. и Daddy's Home 2 от 2017 г.

Гибсън получи номинации за Оскар за най-добър режисьор и най-добър филм за драмата си от Втората световна война от 2016 г. Възражение по съвест, която събра общо шест номинации през 2017 г.

През последните години Гибсън е гледан във филми като Desperation Road, Confidential Informant, On the Line, Bandit, Hot Seat, Father Stu, Agent Game и Panama.

В момента Гибсън работи върху режисирането на екшън филм, озаглавен Flight Risk, с участието на Марк Уолбърг, Мишел Докъри и Тофър Грейс.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !