Радев и Стефка Костадинова откриха...

Българското посолство в Париж бе домакин днес на...

Дъщерята на Ахмед Доган напусна България

Дъщерята на Ахмед Доган – Демет забегна за Италия....

Шкода показа как ще изглеждат състезателните коли в бъдеще

отпечатай новината

11.05.2024 08:00 | Видян 506 пъти

Шкода показа как ще изглеждат състезателните коли в бъдеще

След като преди няколко дни Skoda показа състезателна хиперкола, която за съжаление ще се появи само във видеоигрите, сега компанията показа нов модел, който отново е концепт, но може и да видим в реалния живот под някаква форма.

Студиото Skoda Design разкри рендъри на модел с името Enyaq RS Race, който според описанието представлява еволюирала версия на Enyaq vRS, която показва как ще изглеждат състезателните коли в бъдеще.

Чехите имат история в моторните спортове, която дори и в момента продължава да се пише с Fabia в различните класове на мотор спорта. Именно от нея е вдъхновен и състезателния Enyaq, който получава множество аеродинамични елементи по бронята, предния капак, тавана, праговете и задния дифузьор.

„Enyaq RS Race не е дизайнерско проучване, което ще остане само на хартия; това ще бъде истински автомобил“, уверява Даниел Петр, старши дизайнер в Skoda. „Той ще бъде по-нисък, по-широк, по-лек и най-важното – по-динамичен. Така че от самото начало беше ясно, че дизайнът трябва да бъде агресивен и със силно състезателно ДНК.“

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !