Не благодари на бг режисьора си К....

Изпълнителката на едната от двете главни роли във филма...

Палма за метресата на руски олигарх,...

Златната палма на 77-ия фестивал в Кан отиде при...

бТВ и Нова спират да снимат сериали, съкращават хора и предавания

отпечатай новината

13.05.2024 16:36 | Видян 774 пъти

бТВ и Нова спират да снимат сериали, съкращават хора и предавания

Двете най-големи частни телевизии у нас – бТВ и Нова, са в истински ступор от промените в Закона за хазарта, които напълно забраняват рекламата на бетинг компании и казина. Изненадващото решение на депутатите, прието само за седмица без дебати и публично обсъждане, свари буквално по бели гащи шефовете на медиите. Оказва се, че и бТВ, и Нова ще загубят десетки милиони левове от промяната в закона, което ще се отрази и на програмата.

„В телевизията е страшно! Началниците заседават всеки ден часове наред, финансовите директори непрекъснато смятат някакви таблици с мрачни физиономии. Говори се, че ще има сериозни съкращения, както и редуциране на бюджетите. Възможно е много от по-скъпите предавания да не бъдат реализирани и изобщо да отпаднат”, разкрива пред „Уикенд” журналист от бТВ.

По неофициална информация, медийната група е получава по над 4 милиона лева всеки месец постъпления от реклама на хазартни компании, излъчвани основно в спортните канали. Това прави приход от близо 50 милиона лева годишно, който сега няма как да бъде наваксан. Затова най-вероятно още от есенния сезон ще бъдат спрени някои от по-скъпите предавания. Под въпрос е дори „Ергенът” догодина, нищо, че прави голям рейтинг.

В Нова телевизия също са притеснени. Телевизията получава по около 40 милиона лева годишно от реклами на хазарт и сега се чуди как да навакса загубите. Там също ще падат предавания, говори се и за съкращения в екипите на повечето продукции.

Със сигурност, нито Нова телевизия, нито бТВ ще снимат сериали тази есен. Всички проекти за продукции са били замразени. Дори най-евтиният сериал излиза над 1,5 милиона лева, така че медиите са решили да си спестят това сериозно перо. „Забравете за сериали, поне на този етап. През есента ще се излъчи само това, което е вече заснето. Не се предвижда нищо ново занапред”, коментира неофициално човек от бТВ.

На снимката: Кадър с Теодора Духовникова и Владо Карамазов в сериала на Нова Есента на демона

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !