Мъж разказа какво е преживяването на...

Запален пътешественик хвърли светлина върху това какво...

Транс жената Джесика Алвес се...

Джесика Алвес е на лов за любов и разкри, че е...

Дискусия за разумното шофиране се проведе с абитуриентите в Царево по проекта По-полека

отпечатай новината

22.05.2024 13:51 | Видян 354 пъти

Дискусия за разумното шофиране се проведе с абитуриентите в Царево по проекта По-полека

Сдружение „Екопрограма”, Община Царево и СУ „Н. Й. Вапцаров” проведоха дискусия с абитуриентите от морския град под надслов „Шофирай разумно без употреба на алкохол и наркотици!”, на която присъстваха и служители на МВР.

В рамките на събитието, което е част от проекта към ММС – „По-полека! Спаси живота си, не бързай”, бе основаван и младежкия клуб по безопасност на движението.

Служители на МВР се обърнаха към бъдещите шофьори, които са на прага на началото на своя зрял живот, с обръщение за значението на отговорното шофиране. Те наблегнаха на опасностите от шофиране под въздействието на алкохол и наркотици и дадоха практически съвети как да останат в безопасност на пътя.

Всеки от участниците получи екземпляр от книгата на Георги Стоев „Остани жив”.

Чрез това събитие организаторите се надяват да вдъхнат чувство за отговорност на младите шофьори, да ги насърчат да възприемат навици за безопасно шофиране и по този начин да намалят броя на произшествията и смъртните случаи по пътищата. Съвместните усилия на сдружение „Екопрограма“, община Царево, училище „Н. Й. Вапцаров“ и ММС подчертават ангажимента на общността да насърчава безопасността на пътя и да защитава живота на младите си жители.

Дискусията е част от Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта (2023-2025) на Министерство на младежта и спорта по проект „По-полека! Спаси живота си, не бързай” (НПИМД № КО2-116/2023, договор № 25-00-78/01.12.2023 г.).

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !