Борисов, Петков и Атанасов са...

Служебният премиер Димитър Главчев потвърди от Брюксел,...

Победителят в Стар академи и брат на...

Победителят в първия и единствен сезон на Стар академи у...

Близо 1,5 млн. лв. финансов ресурс е изразходван незаконно за движението около НДК: Хекимян

отпечатай новината

21.06.2024 10:05 | Видян 444 пъти

Близо 1,5 млн. лв. финансов ресурс е изразходван незаконно за движението около НДК: Хекимян

"Искаме оставката на Васил Терзиев и на зам.-кмета Илиян Павлов. Те са знаели и вчера "Спаси София" си признаха, че са знаели, че извършват незаконни действия. Близо милион и половина лева финансов ресурс е изразходван незаконно. Това означава злоупотреба с власт в особено големи размери", това каза общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян в предаването "Денят започва" по БНТ.

Той коментира реорганизацията на движението в центъра на София, след като в четвъртък съдът я обяви за незаконна.

Първоинстанционният съд е разпоредил да бъдат безусловно прекратени действията извършвани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от зам.-кмет по транспорт Илиян Павлов по въвеждане на нова постоянна организация на движението в гр. София по бул. "Витоша", бул."Патриарх Евтимий" и ул."Проф. Фритьоф Нансен" чрез разчертаване на нова пътна маркировка, поставяне на пътни знаци, преградителни съоръжения и т.н.

"Решението на съда за движението около НДК означава, че без действащ Генерален план за организация на движението, какъвто София няма от 2017 г., всичко е незаконно", каза вчера на брифинг общинският съветник от ПП-ДБ Борис Бонев. Още в четвъртък от ГЕРБ-СДС поискаха оставката на Васил Терзиев и зам.-кмета Илиян Павлов.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !