Майкъл Джексън имал дългове за над...

Когато Майкъл Джексън почина на 25 юни 2009 година от...

Кафе с Волга в Кова, Монако

Оригиналната историческа сладкарница Кова е на...

Как актьорът от Карибски пирати и сърф легенда Тамайо Пери оцеля безброй пъти преди фаталната атака

отпечатай новината

29.06.2024 07:51 | Видян 356 пъти

Как актьорът от Карибски пирати и сърф легенда Тамайо Пери оцеля безброй пъти преди фаталната атака

Хавайската сърф легенда и актьорът от „Карибски пирати“ Тамайо Пери преживя на косъм от смъртта безброй инциденти  по време на дългата си десетилетия кариера на вълните – но никога не е очаквал да стане жертва на една от най-редките опасности от всички: акула човекоядец.

„Все едно да знаеш, че можеш да се качиш в кола и да претърпиш автомобилна катастрофа“, каза скърбящата съпруга на Тамайо, Емилия Пери, за атаките на акули. „Не, не, не, тогава го правиш.“

Тамайо се качи на сърфа си за последен път малко след обяд миналата неделя и повече не се върна. Местни сърфисти бързо откриха тялото му във водата с липсващи ръка и крак, а по-късно той беше обявен за мъртъв от нападение на акула.

Той прекарва десетилетия в сърфиране и спасяване на някои от най-опасните плажове в света и опасностите не са били непознати през годините му във водата.

„Той си удари главата през 2004 г. и получи 50 шева и 25 скоби“, каза Емилия, отбелязвайки инциденти, при които погрешни дъски за сърф разцепиха главата на Тамайо на сантиметри от слепоочието му, или унищожаване, когато той изплува с рана на крака само на милиметри от бедрената си артерия .

Но нападенията от акули – които са „изключително редки“ според хавайските представители на дивата природа – никога не са били сериозен проблем за Тамайо в сравнение с другите рискове за сериозните сърфисти.

„Всички говорим за това, но ако обичате да карате сърф, това няма да ви попречи да гребете“, каза Джеси Кинг, 37, спасител, който работи в тясно сътрудничество с 49-годишния Тамайо от години.

Емилия каза, че Тамайо също е бил „хам“ и „класен клоун“ – обичащо забавление отношение, което му е помогнало да получи роли във филми и телевизионни предавания като „Карибски пирати“, „Синя катастрофа“, „Хавай пет-0“ и една в „Ангелите на Чарли“. където играеше себе си.

„Забавлявахме се толкова много. Беше страхотно. Имаше наистина красив, пълноценен живот. Беше наистина, наистина забавно. Просто постоянен смях“, каза Емилия.

Двамата се запознават през 1998 г., докато сърфират по тръбопровода Банзай, риф на северния бряг, който е известен с това, че произвежда едни от най-опасните вълни в света. След като сърфира професионално по света в продължение на няколко години, Тамайо се завърна в Pipeline през 2016 г., за да стане спасител на пълен работен ден на опасния плаж.

„Има много спасявания, които е правил. Той извади най-добрите си приятели. Той измъкна непознати. Нищо от това не е лесно, това е много героична работа“, каза Емилия, припомняйки си как той се молеше на глас над хората на плажа, ако имаха нужда от CPR.

„Това е лудост – всеки случай на CPR, върху който Тамайо е работил, те се връщат“, каза тя.

Действия като тези на един от най-големите плажове на сърфа накараха смъртта на Томайо да отекне по целия свят.

„Северният бряг е стегната общност, но всъщност е тази масивна сърф общност“, каза Емилия.

„Тъй като в света на сърфа пътуваш навсякъде, срещаш сърфисти, ние сме приятели със сърфисти от Австралия, от цял ​​свят.“

Тя си припомни съпруга си като „по-голям от живота“, докато Джеси и други приятели се съгласиха, че той е „удивителен човек“.

„Той беше пълен с живот, изпълнен със страст във всичко, което правеше. Той никога не правеше нищо с частични усилия. Той правеше всичко с пълна газ през цялото време“, каза Джеси. „В която и стая да беше, той носеше светлината със себе си. Той винаги намираше време само за теб.

Емилия каза, че чака последния момент, в който е видяла съпруга си жив.

„Беше като още един прекрасен ден“, каза тя. „Той се събуди, даде ми куп целувки, кажи сбогом, обичам те. След това отиде на работа и не се прибра вкъщи.

Източник: New York Post

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !