Целта ми е да бъда добър човек и да...

"В Русия, ако хората имат малки неща, те са щастливи,...

Виц на деня: Студенти от четвърти...

Студенти от четвърти курс на изпит. Доцентът е отчаян:...

Саркофагът, открит на плажа, се оказа част от декора на бар

отпечатай новината

25.07.2024 14:23 | Видян 846 пъти

Саркофагът, открит на плажа, се оказа част от декора на бар

Саркофагът, който бивш полицай е открил на плажа в курорта "Св. св. Константин и Елена", се оказа част от декора на местния бар Radjana.

Той е използван като основа на маса с плот, както се вижда по снимки на заведението, достъпни в социалните мрежи. Сравнението на изображенията показва пълно сходство.

Според BIRD - въпросният саркофаг стои в плажното заведение от четири години.

"Четири години този саркофаг краси бар Раджана, преди да се окаже на плажа на МВР. Кметът Иван Портних редовно го посещава. Саркофагът е поддържал питиетата на хиляди клиенти. МВР освен, че има много почивни станции и плаж, има и специален отдел за противодействие на търговията с ценното ни културно наследство. И внезапно - древна реликва", пишат от BIRD.

Първоначалните оценки за артефакта бяха, че той е автентичен и е от Римската епоха. Още вчера обаче огледът показа, че той е пребоядисван с латекс и има отвори за кабели.

Археологът Александър Минчев коментираше пред БНТ, че има "някои дейности, които го правят да изглежда като съвременна имитация".

Самото заведение е пълно със скулптури на риби, морски кончета, херувими и мъжки торсове в псевдоантичен стил. Някои от въпросните статуи на мъже са "доукрасени" и с татуировки.

До момента няма реакция от управата на заведението, която би могла да "припознае" барплота и да обясни какъв е произходът му.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !