Драго Симеонов с признание за...

Тази събота (21 септември) в „Животът по действителен...

Динамичен и напрегнат старт на...

В петък вечер (20 септември) от 20:00 ч. по bTV, на едно...

Крал Чарлз може никога повече да не види своите внуци

отпечатай новината

30.07.2024 14:52 | Видян 1100 пъти

Крал Чарлз може никога повече да не види своите внуци

Твърдението на принц Хари, че Обединеното кралство не е безопасно за семейството му, породи опасения, че кралят може никога повече да не види внуците си, пише Mirror.

За последен път крал Чарлз видя принц Арчи, на пет години, и принцеса Лилибет, на три, през юни 2022 г., когато принц Хари и Меган се завърнаха за тържествата по повод платинения юбилей на покойната кралица. Но Хари заяви, че не може да пътува до Великобритания със съпругата и децата си поради опасения за сигурността.

Херцогът на Съсекс каза пред ITV: „Всичко, което е необходимо, е един самотен актьор, който чете тези неща, да действа според това, което са прочели. И независимо дали е нож или киселина, това са неща, които наистина ме тревожат.

През февруари принц Хари загуби оспорването на Върховния съд срещу решението, че няма нищо незаконно в решението да се понижи степента на финансираната му от данъкоплатците полицейска защита като неработещ крал. Джо Литъл от списание Majesty каза: „Би било страхотно да се мисли, че в един момент скоро кралят ще може да посети внуците, които е виждал много малко.

„Но той е на 75 и все още не е в най-добро здраве. Посещението в Америка едва ли ще е приоритет сега, предвид другите изисквания към времето му. Това е невероятно тъжна ситуация, която малцина биха предвидили дори преди пет години.

Кралят изглеждаше добре вчера, поздравявайки доброжелатели, докато вървеше към църквата Света Мария Магдалена в имението Сандрингам. Но кралската писателка Маргарет Холдър каза: „Имате дядо, който е подложен на лечение от рак, и става все по-отдалечен. За монарха е много трудно да пътува като частно лице. Всички видове дипломация ще трябва да бъдат включени, за да вкарат краля в Калифорния.

„Принц Хари е този, който увеличи риска за себе си, жена си и семейството си, като се похвали с убийството на 25 талибански бойци в книгата си. Така крал Чарлз е принуден да бъде далечен дядо, когото внуците никога не виждат. Хари възнамерява да обжалва решението за сигурност на Върховния съд, но експерти прогнозират, че той ще пътува сам до Игрите Invictus в Бирмингам през 2027 г.

Братовчедът на покойния принц Филип принц Майкъл от Гърция и Дания почина на 85 години, стана ясно преди два дни. Известният историк почина в болница в Атина.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !