14 двойки се впускат в Бягство към...

Надпреварата започва от 20:00 ч. на едно от...

Бременната годеница на Логан Пол Нина...

Годеница на Логан Пол Нина Агдал позира гола, докато...

Не позволявайте на страха да доминира в живота Ви: Колин Фарел

отпечатай новината

07.08.2024 12:28 | Видян 393 пъти

Не позволявайте на страха да доминира в живота Ви: Колин Фарел

Г-н Фарел, вярата променя ли Вашия личен възглед за живота?

Вярата е много важна. Това е като когато яздите кон и искате той да тръгне наляво, първо гледате наляво и след това дърпате главата на коня. Като човешко същество е същото: където и да насочите вниманието си, вероятно там ще се окажете. Имайки това предвид, идеите на въображението и историите са много важни за по-реална и централизирана истина.

Вярвате ли в приказки?

Вярвам във всичко по дяволите, човече. Човешкият живот е магия – във всичките му трагедии и цялата му слава; наистина е магия, че изобщо съществуваме тук. Ако се замислите какво е необходимо, за да създадете живот, това е просто лудост. Но ние се измъкваме от този начин твърде лесно.

Защото се тревожим твърде много?

Да, защото сме погълнати от съществуване, ипотеки, работни места, конкуренция, дрехи, коли, къщи. Хубаво е да позволите на въображението да диша отново и да видите живота като нещо грандиозно и магическо. И понякога имаме нужда от въображение, за да направим това, за да ни изведе извън непосредствената ни среда. Тогава можем да се върнем в нашата среда с този дар, който сме получили.

Съгласен ли сте, че хората в по-малките населени места не са толкова засегнати от тези тревоги?

Има по-обществено съществуване и хората споделят живота си повече. Те нямат късмета или нещастието да се изолират максимално един от друг. Не казвам, че хората не избират, но в града хората са склонни да бъдат по-егоцентрични, въпреки че са по-смазани заедно.

Те могат да бъдат анонимни.

Градските хора са склонни да бъдат по-егоцентрични и самонасочени, където в по-малките села – и разбира се това са обобщения – хората споделят истории, преживявания, мъка и празнуване. Подкрепата зад местните футболни отбори в някои селски села около Ирландия например е безумна; това е брилянтно. Всички се събират в кръчмата и празнуват победа, нали разбирате.

Говорейки за кръчми, веднъж казахте, че сте се научили при първата си актьорска работа как да пиете по време на работа.

Да, това беше луд концерт. Но бях твърде пиян и хиперактивен през деня.

Пиете ли изобщо вече?

Не, просто нямам желание да го правя повече. Имам голям късмет по този начин, че не е нещо, през което си проправям път, че не е нещо, което чувствам, че ми липсва в живота ми.

Това, че станахте родител, промени ли възгледа Ви за нещата?

Всъщност не мисля, че родителството те променя. Не мисля, че го прави само по себе си – знам, че не е така. Огледайте света и ще видите, че не е така. И бях категоричен, че това няма да ме промени.

Не много хора биха седнали тук и биха ми казали, че...

Но това не променя живота Ви. Можете да го използвате като платформа за промяна, което в крайна сметка аз направих. Три години след като станах баща си казах: „Защо съм толкова настоятелен, че това, че съм баща, не трябва да променя живота ми?“ Трябва да промени живота ми. Животът ми толкова ли е хубав, че не трябва да се променя? Имам предвид, лично? И тогава го пуснах повече и така си беше. Бях категоричен, че просто ще бъда готиният баща и няма да имам син, имах приятел – знаете ли, все такива неща. Така че в крайна сметка допуснах промяната. Да, това е славна промяна, Исусе.

Има ли притеснения, свързани с това да сте баща?

Светът винаги е бил невероятно опасно място, но аз живея при много безопасни обстоятелства. Страхът е невероятно мощна сила и мисля, че за да не позволите на страха да се превърне в разрушително нещо, трябва да го признаете и да не му позволявате да доминира в живота Ви. Просто ще направя всичко възможно, за да защитя сина си.

Край на пиенето, отглеждането на деца, работата през цялото време. Как балансирате живота си?

Наистина добре се справям. Имам къща в Лос Анджелис и апартамент, който наемам в Дъблин, въпреки че оставам там само около три пъти годишно – Коледа за две седмици и след това се опитвам да върна сина си у дома поне веднъж годишно, за да може да чуе страхотен ирландски акцент от някой друг освен мен. Това дава на живота ми баланса, от който се нуждая. За мен е много важно откъде идвам.

Въпреки това все още имате този образ на лошото момче. Това ли е нещо, към което не искате да се привързвате повече?

Не се привързвам към нищо по отношение на мненията на хората. Което не означава, че мненията не ме засягат, но определено не съм привързан към тях. Не бягам от нищо, нито бягам към нищо, разбирате ли какво имам предвид?

Нито дори когато един филм бъде оплют?

Разочароващо е, но аз се идентифицирам по-малко с работата си, отколкото преди, така че тя вече не навлиза толкова дълбоко, както други неща, които не са се получили в миналото. Филмът за Александър Македонски почти ме уби! Имам предвид, относително казано, идвайки от много щастливия живот, който имах, това беше много трудно преживяване за мен, емоционално и психологически. В един идеален свят ще правите филми и ще бъдете част от истории, на които хората реагират. Не правя филми само за себе си. Пиша стихове и други неща и наистина не ги пиша за никого; Просто ги пиша за себе си. Но филмите се правят, за да бъдат гледани от други хора и да въздействат на други хора, да ги разсмиват или да ги карат да се запитват за себе си или заобикалящата ги среда или каквото и да е, за да забавляват. Така че в идеалния случай хората ще реагират положително.

Хората често казват, че когато имат деца, те ги карат да избират различни филми.

От сега нататък ще правя само филми на Pixar. Не, няма конкретен вид критерии за това, което искам да преследвам по отношение на работата си. Когато прочетеш нещо и то ти говори, ти го разбираш веднага. Разбира се, винаги зависи малко от това къде се намирате в живота си или дори от вида на настроението, в което сте, когато го четете, но нещо или ви говори, или не.

Какво ще кажете за сценариите с голяма заплата, може би Вие сами ги избирате?

Обичам голямата заплата; страхотно е. Нямам отвращение към тази идея. Обичам добър екшън филм, обичам спектакъла да ходя на кино, така че ако мога да намеря нещо голямо, което смятам, че може да постигне целите, които има, което ще стане голямо, тогава го правя. Но само ако ми хареса. През последните години просто изглеждаше, че по-интимните филми са тези, които си заслужават.

Източник: TheTalks

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !