Арестуваха Усик в Полша

Световният шампион в тежка категория Oлександър Усик...

Наш влиза като единствения българин в...

Българският боец Галин Бекяров ще участва в главната...

Най-нацепените олимпийски борци в историята

отпечатай новината

14.09.2024 08:02 | Видян 469 пъти

Най-нацепените олимпийски борци в историята

Това са 5-те най-огромни олимпийски борци в историята. Олимпийската борба е един от най-изтощителните спортове на Олимпийските игри, независимо дали се състезавате в класическите или свободните дисциплини. Борците, които се състезават на Олимпийските игри, трябва да са в перфектно физическо състояние. Поради това понякога можем да видим някои доста невероятни физики.

Това са някои велики борци на Олимпийските игри, които са постигнали изключителни физики. Нека те бъдат вашето вдъхновение за натрупване на маса по време на следващата ви тренировка. Нека направим равносметка на петте най-набити олимпийски борци в историята.

5. Артур Таймазов (Узбекистан)

Артур Таймазов е роден в Узбекистан борец в свободен стил, който се изявява в супертежка категория. Той е спечелил три златни олимпийски медала през 2004, 2008 и 2012 г., както и един сребърен медал през 2000 г. За успехите на Таймазов са допринесли опитът му във вдигането на тежести и впечатляващите му размери, които го превръщат в един от най-награждаваните борци в олимпийската история плюс един от най-едрите олимпийски борци в историята.

4. Карам Габер (Египет)

Карам Габер е египетски състезател по класическа борба, известен със своята експлозивна сила и мускулесто телосложение. Той печели златен медал в категория 96 кг на мъжката класическа борба на Олимпийските игри в Атина през 2004 г. и сребърен медал на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Доминацията на Габер го превръща в един от най-известните египетски борци. Само една негова снимка ви кара да направите няколко бицепсови сгъвания.

3. Хавиер Кортина (Куба)

Хавиер Кортина е кубински борец в свободен стил, който представи Куба на Летните олимпийски игри през 2012 г. в категория до 96 кг. Кортина постига успехи и на Световното първенство по борба, като през 2014 г. печели бронзов медал. Известен с мускулестото си телосложение, Кортина е един от най-едрите олимпийски борци, които някога сме виждали.

Куба е произвела някои невероятни олимпийски борци като съвременната легенда Михаин Лопес. Лопес успя да завоюва невероятните пет златни медала на Олимпийските игри - подвиг, който никой друг не е успявал да постигне.

2. Александър Карелин ( Съветски съюз и Русия)

Най-великият за всички времена, но изненадващо само номер две в този списък. Александър Карелин е легендарен борец по класическа борба от Русия и Съветския съюз, известен с невероятната си сила и доминация. Той печели три златни и един сребърен олимпийски медал. Тялото му е толкова впечатляващо, че Джо Роугън отбелязва: "От време на време обичам да изваждам тази снимка на великия руски борец Александър Карелин, за да си напомням какъв огромен чичко съм."

Александър Карелин е един от най-великите олимпийски борци в историята, като в легендарната си кариера е спечелил близо 900 мача, като е загубил само два пъти. Тялото му е било абсолютен феномен. Освен това беше достатъчно силен, за да използва прочутото "Вдигане на Карелин", при който вдигаше противника си в тежка категория от земята и след това го удряше.

1. Реваз Надарейшвили (Грузия)

Реваз Надарейшвили е грузински класически борец, известен с впечатляващата си физика. Състезава се в категория 98 кг на мъжката класическа борба на Летните олимпийски игри през 2016 г. и отпада в 16-ия кръг. Надарейшвили печели бронзов медал на Световното първенство по борба през 2017 г. Мускулестото му телосложение го направи забележителен в борческата общност, като той е един от най-нацепените олимпийски борци в историята.

#Бонус борци

На снимката виждаме отново Реваз Надарейшвили (най-вляво) с колегите си борци Давит Модзманашвили, 37, (в средата) от Грузия, състезаващ се за Узбекистан от 2017 г. и Николоз Кахелашвили, 28, (най-вдясно) също от Грузия, двукратен медалист от Европейското първенство по борба, състезаващ се за Италия от 2018 г.

Четете ни и следващата седмица, защото серията ни с борците продължава и предстои да разкажем историята на номер 2 в класацията тук -  Александър Карелин.

Източник: mma.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !