Динамичен и напрегнат старт на...

В петък вечер (20 септември) от 20:00 ч. по bTV, на едно...

Извинявай, Новак: Нешка

Извинете г- н Джокович, Не разбирам, защо точно днес...

Арестуваха Усик в Полша

отпечатай новината

18.09.2024 12:43 | Видян 149 пъти

Арестуваха Усик в Полша

Световният шампион в тежка категория Oлександър Усик вчера вечерта беше задържан на летището в Краков от местни служители на реда.

Безспорният шампион в тежка категория е бил на път за Великобритания, за да гледа мача Антъни Джошуа - Даниел Дюбоа, който се провежда в събота. Но когато е бил на летището, боксьорът е бил задържан за разпит.

В социалните мрежи се разпространи видео на Усик с белезници, воден нанякъде от униформени. Министерството на външните работи на Украйна веднага се намеси в ситуацията, след което боксьорът беше освободен.

Лично украинският президент Владимир Зеленский е разговарял с Усик. Малко след това, боксьорът е бил освободен.

"Бях възмутен от това отношение към нашия гражданин и шампион", заяви Зеленский.

Той е възложил на министъра на външните работи на Украйна Андрий Сибиза и министъра на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко незабавно да разберат всички подробности около инцидента на летището в Краков.

Официално не се съобщава за причините за задържането. В момента в пресата се въртят две версии. Според първия от тях Усик е бил задържан за силно превишаване на скоростта, закъснявал за летището.

Според втората версия, когато преминават през паспортен контрол, служителите на летището отказват да допуснат спътника на Усик да се качи на борда (ESPN съобщава, че това е неговият треньор Сергей Лапин), тъй като той е бил „в неподходящо състояние“ (полският промоутър Анджей Василевски оспорва това твърдение - според него, спътникът на Усик е бил трезвен и документите му са били в идеален ред). В резултат на спора и двамата са задържани.

ВИЖ ВИДЕО ТУК

Самият Усик публикува следното съобщение в социалните мрежи:

"Скъпи приятели, имаше недоразумение, което бързо се разреши. Благодаря на всички загрижени. Благодаря на украинските дипломати за ефективната подкрепа. Уважение към полската полиция за това, че изпълнява задълженията си, без да се съобразява с ръст, тегло, статус. Благодаря на Бога за всичко."

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !