Драго Симеонов с признание за...

Тази събота (21 септември) в „Животът по действителен...

Динамичен и напрегнат старт на...

В петък вечер (20 септември) от 20:00 ч. по bTV, на едно...

Мартен работеше за Слави, Т.Колев пръв пусна Камелия по тв

отпечатай новината

19.09.2024 10:27 | Видян 278 пъти

Мартен работеше за Слави, Т.Колев пръв пусна Камелия по тв

Покрай казуса с Джокович, Мартен Роберто е представян като велик античалга поборник, а НЕ е: той беше водещ във всичките 3 години, в които Слави Трифонов правеше Гласът на България, а фолксимволите Ивана (100 патрона ще ти вкарам) и Преслава (Червена точка) журираха, че май и Глория, а той ги пускаше ли пускаше по бТВ-то на културата.

Все пак Слави е чалгар №1 за всеки уважаващ себе си умен и красив, не ли? Та тогава беше и във вихъра на танца и на върха на славата си. Даже не ми се мисли дали пък Мартен не отиде при Слави, за да впечатли предишния си, хм, ментор Камен Воденичаров, който пръв благоволи да го пусне по телевизора в своята ММ?

Но да не задълбавам темата, че много помня...

Искам да споделя още един факт: преди четвърт век, когато чалгата беше откровена и апокрифна, не лирична като днешната, Лили Иванова беше в каталога на Пайнера и звезда на Пирин фолк, редом с Глория и Сашка Васева, Васил Найденов водеше война срещу фолка във вестниците, а появата на този стил в единствената национална телевизия беше почти немислима, самият Тодор Колев пръв пусна Камелия на "малкия екран".

Врътна промо на дебютния й хит Огън момиче и специално интервю. Освен първи изпълнител на Баба ми е жена на всички времена, Тодор Колев - артистично, разбира се, е своеобразен предтеча на чалгата със Сто кила ракия давам и тем подобни...

Да, същият този Тодор Колев, чиято песен Фалшив герой е неофициален химн за всеки жълтопаветник като мен.

А знаете ли, че издател на този точно хит беше ... Слави Трифонов, а песните са дело на екипа му, създал чалга продукцията му и сложил като първа песен в албума парче на име Кючек yourself в изпълнение на народния артист. Мхм!

Слави го издаде със своята Българска музикална компания, чиито звезди бяха Сашо Роман с Побелях и остарявам и Кали с Наш'та система 4-4-2, а секретарка в офиса бе първата ни дама Деси Радева.

Който трупа познание, трупа печал...

Така че:

По-полека с присъдите, клетвите и оценките, понеже - както е казала бабата на един приятел и издател: "Не се знае знае ли се"!
Прекален светец и Богу не е драг...

Борис Ангелов

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !