Червената нишка: Откъде идва...

Японците имат древно поверие, че хората, които са...

Новите вълшебни думи „разрешавам” и...

Възпитавани сме, че единствените „вълшебни думички” са...

Достатъчно ли спи Вашето куче? Ветеринари разкриват колко точно часа са необходими на кученцата

отпечатай новината

28.09.2024 07:50 | Видян 114 пъти

Достатъчно ли спи Вашето куче? Ветеринари разкриват колко точно часа са необходими на кученцата

На всички нас редовно ни се повтаря колко е важно да спим достатъчно. Но спирали ли сте някога да се замислите за съня на вашия домашен любимец?

Ново изследване на PDSA разкри колко точно време трябва да спят кучетата - и то е по-дълго, отколкото вероятно си мислите. NHS съветва, че възрастните се нуждаят средно от седем до девет часа сън на нощ. Според г-жа Джеймс обаче кучетата се нуждаят от значително повече време.

Въпреки че идеалното количество сън е различно за различните кучета, това, което показват данните, може да бъде изненадващо за много собственици - кучетата всъщност трябва да спят над 13 до 16 часа всеки ден - обясни тя.

„Това означава, че в идеалния случай кучето ви трябва да прекарва повече от половината ден в дрямка!

„Но нашите открития показват, че голям брой кучета не спят достатъчно - в действителност 5,6 милиона кучета в Обединеното кралство спят по 12 часа или дори по-малко на ден.

Ако кучето ви не спи достатъчно, се увеличава рискът то да прояви „враждебно поведение“, включително ръмжене, скимтене и дори хапане. Според проучванията на PDSA четири процента от кучетата, които спят по-малко от 10 часа, се сблъскват с други кучета в домакинството, а шест процента - с познати кучета, които не са в домакинството.

И двете цифри са два пъти повече в сравнение с кучетата, които спят повече от 13 часа.

Това показва колко е важно да се осигури на кучетата възможност и подходяща среда за сън, за да се защити емоционалното им здраве - добави г-жа Джеймс.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !