Невролози разкриха защо „Момичето с...

Шедьовърът на Вермеер „Момичето с перлената обица“ (на...

ЕС с нови мита за електромобилите от...

Страните членки на ЕС подкрепиха предложението на...

Хари ревна заради студеното посрещане от своите

отпечатай новината

04.10.2024 13:58 | Видян 135 пъти

Хари ревна заради студеното посрещане от своите

Студено посрещане завари принц Хари и Меган Маркъл, които за първи път от 4 г. се появиха на общо събитие на Кралското семейство, пише бтитанското издание Mirror. Двамата присъстваха на тържествена служба за Деня на Британската общност в Уестминстърското абатство. Последната им подобна изява през 2020 г. и също бе напрегната заради решението им да загърбят ангажиментите си пред Короната и да напуснат Острова.

Сега мнозина отново отбелязаха напрежението между членовете на семейството. Според очевидки Хари изглежда се е „борил със сълзите си“ след това, което те са възприели като „пренебрежение“. Преди церемонията бяха раздадени 2000 заповеди за обслужване, в които подробно се посочваше, че Уилям и Кейт ще влязат в абатството заедно с основната кралска група. В тях обаче не се споменаваше, че Хари и Меган ще участват в процесията, а Daily Mail съобщи, че двойката е била „доста чувствителна и емоционална по този въпрос“.

Според съобщенията това е довело до отказа на Уилям и Кейт да участват в процесията в опит да се разреши проблемът - въпреки че в заповедта за служба се посочва друго. А в книгата си „Битката на братята“ кралският автор и историк Робърт Лейси казва, че макар Меган да е имала „мегаватова“ усмивка, Хари е бил по-мрачен.

Той пише: „Наблюдателите също така отбелязаха, че лицето на Хари е „доста напрегнато и не усмихнато“ - и че когато Уилям седна близо до него, той едва поздрави брат си. По време на службата Меган се усмихваше с най-добрата си телевизионна усмивка, но с напредването на церемонията Хари изглеждаше все по-мрачен. Според един наблюдател „ускореното му мигане дори подсказва, че може би се бори със сълзите“.

По-късно Хари разказа как се е чувствал на службата в противоречивия сериал на Netflix, пуснат в края на 2022 г. Службата беше първият път, в който той и Меган се видяха с много членове на семейството след продължителния коледен престой в Канада - и новината за напускането им на Фирмата.

Хари обясни: „Първият път, когато видяхме останалите членове на семейството, беше в Уестминстърското абатство. Бяхме притеснени, когато видяхме семейството, защото всички телевизионни камери и всички, които гледаха у дома, и всички, които гледаха в залата, бяха притеснени. Това е като да живееш в сапунена опера, в която всички останали те възприемат като забавление. Чувствах се наистина отдалечен от останалите членове на семейството, което беше интересно, защото голяма част от начина им на работа е свързана с това как изглежда, а не с това как се чувства. А то изглеждаше студено. Но и усещането беше студено.“

На тазгодишната годишна служба в понеделник ще бъде използвана темата за устойчивостта - в момент, когато кралското семейство е изправено пред множество здравословни проблеми. Но службата ще се съсредоточи върху историите за устойчивостта на околната среда и морската устойчивост чрез изпълнения, представящи петте региона на Британската общност.

По време на службата ще бъде пуснато предварително записано видеопослание от ръководителя на Британската общност Чарлз, който се лекува от рак, съобщиха от Бъкингамския дворец. След това Камила ще изпълни втори ангажимент, когато ще присъства на годишния прием по случай Деня на Британската общност в Марлборо Хаус в Лондон, където ще се срещне с министри на външните работи, парламентаристи от Обединеното кралство и върховни комисари.

Снимка: POOL/AFP

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !