Нгану отказа да се бие с Немков на...

Бившият шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану,...

Някога любовта беше химия, сега е...

Някога любовта беше химия, сега е икономика. Силвина...

Дагестанците, чеченците и ингушите не са руснаци: Мераб Двалишвили

отпечатай новината

15.10.2024 16:08 | Видян 140 пъти

Дагестанците, чеченците и ингушите не са руснаци: Мераб Двалишвили

Грузинският ММА боец Мераб Двалишвили продължава да твърди, че Умар Нурмагомедов не е никакъв руснак.

Преди около месец 'Машината' сподели това пред медиите, а неговото твърдение предизвика Ислам Махачев да отговори, съобщиха от mma.bg. Макар Ислам да му отговори тогава, размяната на думи между двамата не се превърнаха в скандал и не привлякоха толкова много общественото внимание.

Махачев сподели, че Дагестан е част от Русия и съответно това ги прави руснаци. Мераб не е съгласен и твърди, че хората от Дагестан, Чечня и Ингушетия не са руснаци.

Новият шампион в категория петел на UFC казва, че това са малки държави, които Русия окупира и принуждава да се бият под техен флаг. В миналото чеченците водеха войни за своята независимост от Русия, но не успяха да постигнах успех.

Ето какво каза Мераб по темата в подкаста на Джейк Шийлдс:

"Знаем, че Ислам Махачев и Хабиб Нурмагомедов са от Дагестан. Хамзат Чимаев е от Чечня. Мовсар Евлоев е от Ингушетия. Това са отделни държави. Малки държави със свои традиции и култура. Държави, които изповядват исляма. Ние ги наричаме кавказци. Няма да казвам, че са окупирани, но някак си Русия е поела контрола над тези държави. Хората от тези малки държави представляват Русия".

Двалишвили

"Хората ми казват, че Умар Нурмагомедов е от Русия, но това не е така. Той е от Дагестан. Те са корави хора като нас в Грузия. Умар е дагестанец, който представлява руския флаг. Но не може да кажем, че Умар е руснак. Ислам Махачев каза, че са част от Русия. Разбирам гo.", каза Двалишвили.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !