Крал Чарлз винаги пътува със...

Макар да не е изненада, че 77-годишният крал пътува със...

Хари и Меган се местят в Португалия...

Принц Хари и Меган Маркъл предизвикаха вълнение с...

Спец разкри осемте стъпки, които водят до множество оргазми

отпечатай новината

20.10.2024 07:53 | Видян 747 пъти

Спец разкри осемте стъпки, които водят до множество оргазми

Точно както много двойки не си правят труда да се опитват да имат едновременен оргазъм, множеството оргазми също не се харесват на всички.

Не всеки иска или има време за дългата, продължителна сексуална сесия, която обикновено е необходима, за да ги създаде.

Но дори и да не мислите, че многократните са вашата чаша чай, следното ще доведе до по-добро качество на оргазма – а кой не иска повече от тях.

1. Как дишате е важно

Някои експерти казват, че задържането на дъха ви при оргазъм засилва усещането, други казват, че ако лишите мозъка си от кислород, това принуждава доставящата кислород кръв да тече към него и далеч от гениталиите ви. (Не е добре: имате нужда от много кръв в гениталиите си за пиково усещане.)

Продължаването на дишането дълбоко по време на оргазъм се препоръчва от поклонниците на духовния секс, които твърдят, че това означава, че е по-вероятно да имате втори оргазъм.

Все повече експерти казват, че ако искате да усетите оргазма си в по-широка област, започнете с редовни дълбоки вдишвания и след това започнете да се задъхвате точно преди оргазма. Кой е прав? Въпросът е какво работи за вас, така че опитайте всички.

2. Познавайте анатомията си

Повечето оргазми следват подобен модел. Но те варират достатъчно между отделните индивиди, за да сме сигурни, че всички ние имаме свой собствен „отпечатък за оргазъм“.

Една теория за женския оргазъм е, че има два различни нерва, отговорни за двата различни „основни“ оргазма (клиторален и предна стена).

Пудендалният нерв отива към клитора, а тазовият нерв отива към влагалището и матката.

Тъй като пудендалът има повече нервни окончания, това може да е причината жените да имат повече клиторни, отколкото вагинални оргазми.

Двата нерва се припокриват в гръбначния мозък - което може да обясни защо жените могат да имат "смесени" оргазми (клиторален и предна стена едновременно).

3. Поемете контрол над това, което можете

Няколко фактора изглежда влияят върху това дали жените имат както множествени, така и вагинални оргазми: силата на техните PC мускули (повече за това по-късно), чувствителността на предната им вагинална стена (частта под корема) и мотивацията да продължат да опитват различна стимулация и оргазъм задейства.

Имате контрол над повечето от тези фактори – и още един изключително важен.

Колкото повече начини можете да постигнете оргазъм (чрез мастурбация, орално, предна стена и т.н.), толкова по-вероятно е да имате множество оргазми.

Ако имате (лошия) навик да получавате повечето си оргазми чрез едно и също средство – език, пръсти или вибратор на партньора – започнете да го променяте.

Спрете да получавате оргазми по обичайния си начин и използвайте само различна техника. Отнема време, за да преквалифицирате тялото си, но това ще се случи.

4. Влезте в обучението

Знаете какво предстои. Да, това е "кегелс". Рутинна тренировка за мускулите във вагината ви.

PC мускулът поддържа тазовото дъно и "спазмира" по време на оргазъм.

Подобно на останалата част от тялото ви, ако е тонизирано и във форма, то работи по-добре - изпомпва още повече кръв към таза (чудесно за възбуда) и прави по-силни контракции (давайки по-дълги, по-интензивни оргазми).

Да, това е още едно нещо, което трябва да добавите към списъка със задачи, но за щастие упражненията отнемат само минути и можете да ги правите навсякъде.

Просто стиснете мускула, който използвате, за да задържите урината, задръжте го за две секунди, след което го отпуснете. Правете това 20 пъти, три пъти на ден.

5. Практикувайте техники за "пикиране".

Пикингът включва достигане почти до точката на оргазъм, изчакване възбудата ви да намалее, след което се изкачвате отново.

Това ви обучава да останете във високо състояние на възбуда, следвайки "вълнообразен" модел на оргазъм, а не такъв, който започва от дъното и постепенно се изкачва нагоре.

Това не само оптимизира освобождаването на ендорфини, които се чувстват невероятно, но и учи тялото ви да остане в практически постоянна зона на оргазмено удоволствие, способно да оргазъм отново и отново.

6. Не бързайте

Колкото по-дълго е действието, толкова по-силна е реакцията.

Има добри доказателства, че силата на вашия оргазъм зависи от продължителността на любовната игра и друга включена еротична стимулация.

Докато повечето от нас могат да мастурбират до оргазъм за няколко минути (особено когато използват вибратор), усещането е по-удовлетворяващо по време на партньорски секс, когато сте се задържали на етапа на „платото“ (етап след възбуда и преди оргазъм), преди да се преобърнете.

7. Умишлено развивайте стимули за оргазъм

Колкото повече мозъкът ви пътува по определен неврологичен път, толкова по-лесно става.

Извиването на устните ви нагоре позволява на мозъка ви да знае, че сте щастливи, предизвиквайки освобождаването на серотонин, хормон, който ви кара да се чувствате щастливи, както и да изглеждате. Колкото повече знаци за предстоящ оргазъм може да разпознае вашият мозък, толкова по-лесно ще задейства оргазмичния отговор.

Съсредоточете се върху това, което естествено правите при наближаване на оргазма, след което го преувеличавайте. Ако дишате по-тежко и по-бързо, дишайте още по-тежко следващия път, когато сте на път да достигнете кулминацията. Ако забележите, че напрягате пръстите на краката си и хвърляте главата си назад, направете го.

Стигнете до момента, в който мозъкът ви мисли „Аха! Дълбоко тежко дишане, съчетано с огъване на пръстите на краката, означава, че тя е на път да постигне оргазъм. Тогава по-добре се разбийте и го направете!'.

Направете това и оргазмът ще стане без усилие и спонтанен.

8. Използвайте различна стимулация за всеки оргазъм

След първия ви оргазъм тялото ви може да стане временно десенсибилизирано към формата на стимулация, която използвате. Ако имате първия си полов акт, имате повече шансове да имате друг чрез орален секс, отколкото чрез по-проникващ секс, защото стимулирате различна област.

Трето може да бъде постижимо, като мастурбирате себе си – ще бъде най-трудно да имате, така че повикайте експерта (вие).

Смесването на различни видове стимулация често е ключът към предизвикване на множество оргазми. Използвайте вибратор до пръстите на партньора си; добавете пръсти към стимулация на езика. Всичко, което добавя допълнителен еротичен тласък, може да свърши работа.

Посетете traceycox.com за информация относно подкаста на Трейси (SexTok с Трейси и Келси), нейните продуктови гами (продавани чрез Lovehoney) и практическа информация за секса и връзката.

Защо множествените оргазми не се случват естествено?

Имат го за някои хора – и може да го направят за вас, в началото на една връзка, когато желанието е изключително високо.

Докато телата ви свикват едно с друго, хормоните, които правят секса по-интензивен, започват да намаляват. Еволюцията свърши своето: правили сте много секс с този човек и се надяваме да сте родили бебе.

Ако един оргазъм става по-голяма работа за някои хора с течение на времето, двата са по-трудни за почти всички нас.

След като сте „свалили ръба“, нашите нервни окончания стават десенсибилизирани, често сме емоционално удовлетворени и телата ни започват да се заливат с хормони, предназначени да ни накарат да повярваме, че веднъж е достатъчно. Въпреки че може да искате да правите любов цяла нощ, тялото ви вероятно не го прави.

Изследователи от германски университет смятат, че пролактинът – хормонът, свързан със спермата и производството на кърма – може да наводни тялото след оргазъм, сигнализирайки на тялото, че е достатъчно.

Измервайки нивата на хормоните при жени, които са били помолени да мастурбират до оргазъм (не напускайте ежедневната си работа, изследваните субекти получават нищожни пари), изследователите откриха скок в няколко хормона, но покачването на пролактина беше най-драматичното и продължително .

Тъй като пролактинът регулира допамина – невротрансмитерът, който играе роля в управлението на удоволствието и болката – възможно е този прилив да действа като вид „изключващ превключвател“, който сигнализира на мозъка, че е време за сън, а не за повече действие. Тъй като и двата пола освобождават пролактин, се смята, че същият процес се случва и при мъжете.

Източник: Daily Mail

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !