Коцето взе 20 бона от видео на живо

Попфолк звездата Константин, който е сред най-скъпо...

Мъдрост на деня

Ако се научиш да слушаш, ще чуеш и този, който не говори.

НЕ! 1 умря след Макдоналдс: Веригата заразена с Е-коли

отпечатай новината

23.10.2024 13:52 | Видян 555 пъти

НЕ! 1 умря след Макдоналдс: Веригата заразена с Е-коли

Един американец е починал, а десетки други са болни в резултат на епидемия от E. Coli, свързана с McDonald's. Центърът за контрол на заболяванията съобщи, че 49 души в 10 щата са се разболели от същия щам на смъртоносната бактерия, която убива до един на всеки петима болни, съобщава dailymail.

Десет от пациентите са били хоспитализирани, включително дете, което е получило животозастрашаващо увреждане на бъбреците от инфекцията. Единственият смъртен случай е на възрастен мъж в Колорадо.

Преди да се разболеят, всички засегнати пациенти са се хранили в McDonald's, като повечето от тях са посочили, че са поръчали популярния бургер Quarter Pounder на веригата. Разследващите смятат, че засегнатата съставка е или нарязаният лук, или говеждото кюфте. Докато трае разследването, McDonald's е изтеглил и двата продукта от магазините в засегнатите държави.

Веригата съобщи, че нейните бургери Quarter Pounders, които всеки ден се купуват от 110 000 американци в САЩ, може да са временно недостъпни в някои щати.

Говеждите питки Quarter Pounder се използват само в Quarter Pounder на веригата, а лукът „се използва предимно в хамбургерите Quarter Pounder, а не в други продукти от менюто“, заяви CDC.

Не са публикувани допълнителни данни за мъжа от Колорадо.

Хоспитализираното дете страда от хемолитично-уремичен синдром (HUS) - усложнение на E. Coli, което може да настъпи, когато малките кръвоносни съдове се увредят и възпалят.

Това увреждане може да доведе до образуване на съсиреци в съдовете по цялото тяло. Съсиреците могат да увредят бъбреците и други органи. HUS може да доведе до бъбречна недостатъчност, която може да бъде животозастрашаваща.

Според CDC първото съобщено заболяване е на 29 септември, а последното - на 11 октомври.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !