Мъск редовно разговаря с Путин: WSJ

Шефът на SpaceX, Tesla и X, Илон Мъск, е в редовен...

Емил Конрад купи дом на мъжа си

Влогърът и инфлуенсър Емил Конрад се похвали с нов имот....

Как Цънци напомпа Възраждане и други изборни записки

отпечатай новината

25.10.2024 10:15 | Видян 207 пъти

Как Цънци напомпа Възраждане и други изборни записки

Журналистиката няма нищо общо със скандалджийството, подходящо за провинциален пазар, нито с огласяването на личните данни на деца, което е и противозаконно. Освен, разбира се, ако не е практикувана погрешка от пластмасови слушалки.

Когато се практикува по този начин, води до героизиране, но не на изпълняващия функциите тв говорител, а на неговия гост. Азбучни истини, които обаче явно са неизвестни за мнозина.

Ако Възраждане бъде втора политическа сила след изборите на 27 октомври, в голяма степен заслугата ще бъде на Мария Цънцарова и нейните странни разбирания за събеседване и правила на занаята, демонстрирани баш в последните дни преди вота.

Трудно е да не се разбира, че начина, по който водещите в националните телевизии се държат с Костадин Костадинов, какъвто и да е той, по начина, по който тя го прави, му качва процентите. За три години 5 пъти!!! Това са простите факти.

Нещата са наистина сериозни, а неосъзнатата отговорност на тези, хм, колеги е, че при едни осми избори в рамките на един нормален мандат, които никак не са изключени напролет, Възраждане, напомпано от тях и от досадното и нагло говорене на "системните политици", с които никой не се държи по този напълно непрофесионален начин "в телевизорите", ще стане и първа сила. В Италия същата драма вече я гледат.

Комуникационните предизборни кампанийни трагедии, естествено, не са само тези.

Политиците се отдадоха не на очакваната от хората медийна, а на обидната за тях извънмедийна кампания, подчинена на купуване на гласове, от което всички се отричат, докато сочат другите с пръст.

ППДБ, поради недоглеждане, уличи шефката на кабинета на собствения си депутат Бойко Рашков за дилър, докато сензационно спечели 94,55% от ромския вот в характерната варненска махала Максуда миналата неделя и избра за лидера си К.Петков и непорочния самопроизвел се академик по сапуна Денков баш ресторант на Киро Японеца и доказан престъпник, да почерпи мургавите братя във Факултета.

Пък им даде и акъл да открият рап-академия "в гетото", както се изрази по харвардски самият експремиер, докато неизвестно защо - като сам се знае колко е умен и речовит, си позволи видимо да импровизира.

Той едва ли се е сетил, че София, в която твърди, че има гета, каквито пък по дефиниция съществуват при наличие на расова дискриминация, се управлява от неговата коалиция ППДБ и нещо с подходящата за случая абревиатура СС. Именно от София ще дойде поредният срив в гласовете подкрепа за някога сините и силните, които най-вероятно ще останат в границите на това, което направи ДБ на вота преди 3 години - 200-250 000 гласа. Сиреч, такова животно като ПП вече няма. Особено при прихванат от здравите сили по митническа и покрил се предизборно Асен Василев (само гледайте резултата на ППДБ в Хасковския МИР, за да разберете колко гласа са търгувани). Съпредседателят, който блесна с лафа, че "имал сърце" и затова с нашите пари, не със своите, "вдигал" доходите с 20 млрд.лв. заеми. Нямаше нужда! Резултатите от популизма му са видими и са конкретни в данните - 19 месеца срив на производството и износа на България и бизнес в предфалитно положение.

Връх на сбърканата комуникация се оказаха "земеделците" на Доган, както иронично наричат неговата коалиция в политическите кръгове. Съпругата на арестувания при приемане на подкуп от 100 000 лв. белязани пари негов депутат Джиджи - пари, предназначени по собствените му записани думи за купуване на гласове, се юрна да протестира срещу ... купуването на гласове и да щурмува МВР. Което пък не реагира нито при вербалните, нито при писмените заплахи от Доган за "мира", явно се има предвид етническия, в страната. Поне по закон, това е абсолютно недопустимо, а всяването на подобни нотки на омраза би трябвало да се наказва строго.

В този ред на мисли, повтарянето на лафа, че са "ДПС", при положение, че са АПС, от станалия забавен с тв лафа си за "дипломатичния корпус" Дж. Чакъров и другите недотам членоразделни негови сподвижници, със сигурност ще вдигне поне с процент - два резултата на коалицията на Пеевски, която държи абревиатурата и като нищо ще изкара по-висок резултат на изборите от "земеделците". Знайно е, че немалка част от електората по тия краища не е сред най-грамотните, хеле пък на български език.

Не че изреклият куп бисери роден наш заместник-шеф на парламента Цончо Ганев от Възраждане може да мине за голям граматик.

Стига му само лафът за "цивилизационния свят" от последните дни преди изборите.

На този фон превърналият кампанията във война на влогърите лидер на Величие Ивелин Михайлов пълни зали с по 1000 души не само в обезлюдените малки градчета, но и в София. Той е един от малкото, ако не единственият, който привлича периферия на срещите си с електората, тъй като си няма армия от организирани партийци. И поради колективната сатанизация, на която е подложен от Ден първи на влизането си в голямата игра.

Поради глупавото усърдие на всички тези "експерти" господин "Аз съм просто член", както сам обяви по телевизията, като нищо ще влезе в парламента. Дори обвиненията от прекия му конкурент за мястото на "лошия в страшния филм" Радостин Василев, че бил шофьор на проститутки на младини, му вдига рейтинга сред техния общ нестандартен електорат. Тези работи по правило се изчисляват в кампания - в противен случай рискът е човек да изпише вежди, вместо да избоде очи.

БСП на този фон обеща млади лица, но ги извади почти само в София, а в страната предложи дори кандидати, които нямат право изобщо да бъдат в парламента според партийния устав. Стига само да споменем Петър Кънев и да спрем. Със заслужено възмущение.

ГЕРБ наистина пък извади млади лица навсякъде, но не ги показа по начина, по който заслужават. Явно и това предстои.

На целия обрисуван словом фон, дори да имаме правителство, то ще бъде по-нефелно и от служебните, с които свикнахме. С проекто премиери като Даниел Вълчев и Марин Райков, които ни подготвят като реставрация баш в навечерието на 35 г. от 10 ноември 1989 г,, по-добре е Главчев да си остане. Нищо, че зове "сериалът Игра на избори" да спре.

Изобщо, влязохме в ситуацията: "ужасен край или ужас без край".

По формулата на класика: "Човек се чуди чай ли да пие или да се гръмне".

Е, има някаква надежда: вече трябва да са станали домашното вино и ракия. Както е писал поетът (преди да се гръмне):

"Те пият... В пиянство щат лесно забрави
предишни неволи и днешни беди,
в кипящото вино щат спомен удави,
заспа ще дух болен в разбити гърди"

Екип на 19 минути

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !