Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Джаки Чан в служба на комунизма

отпечатай новината

10.09.2009 09:40 | Видян 3159 пъти

Джаки Чан в служба на комунизма

По случай 60-годишния юбилей на КНР Пекин реши да напомни на китайските младежи за великите подвизи на другаря Мао, прибягвайки до услугите на най-големите кинотворци, раждали се в Поднебесната, в това число суперзвездите Джаки Чан, Джет Ли, Джон У, Джан Дзъи и Чоу Юн-Фат.

Епичният филм "Основаването на една република", снимаща се под непосредствения контрол на Китайската компартия, е с амбицията да осъществи истинска революция в киноиндустрията в Китай. Идеята е, чрез участието на цяло съзвездие от актьори, младите китайци да се приучат към патриотизъм. При това всички - от Джаки Чан и Джет Ли, до изящната като статуетка Джан Дзъи и Чоу Юн-Фат (който дори не е роден в КНР, а в Хонконг) - се снимат във филма без хонорар! Те, както и още звезди на китайското кино, като Стивън Чоу и Анди Лау, се изявяват във второстепенни роли, докато главната - тази на Мао Дзе Дун, се изпълнява от неизвестния за световната аудитория Гуоджанг Тенг.

Сюжетът на лентата проследява "Великия поход на китайските комунисти" към завземането на властта, като не е подмината и гражданската война, в резултат на която Тайван се отделя от континентален Китай. Логично изниква въпросът: Как Джаки Чан, Джет Ли и Джон У, сдобили се с богатство и световна слава чрез филми, снимани в бастиона на капитализма САЩ, са се съгласили да участват в "Основаването на една република"? Може би обяснението на Джет Ли трябва да се разглежда като валидно за всички: "Каквото и да е, родината винаги остава в сърцето ти. А щом родината те повика, чест е, да се отзовеш". Премиерата в Китай на "Основаването на една република" ще бъде на 17 септември.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !