Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Над 40 млади музикални таланти в първата по рода си школа в София – Voice Academy

отпечатай новината

30.09.2009 16:40 | Видян 4494 пъти | Гласували 2

Над 40 млади музикални таланти в първата по рода си школа в София – Voice Academy

Уникална музикална школа за млади таланти, която предлага комплексно вокално, танцово и сценично обучение отваря врати в столичния квартал Симеоново. Voice Academy има амбициозната задача да развива способностите на младите изпълнители и да ги подготвя за българската и световната сцена не само като певци, но и като завършени артисти.  Академията приема само 45 ученици в четири възрастови категории – от 3 до 6 години, от 7 до 11 години, от 12 до 16 години и над 16 години. Развитието на талантите ще се следи от опитни преподаватели и популярни български изпълнители, партньори на школата. Най-добрите сред възпитаниците на Voice Academy ще получат шанс да бъдат продуцирани, а най-талантливите деца от всяка от четирите възрастови групи ще се борят за получаването на годишна стипендия.

Освен професионално вокално обучение на тийнейджъри, академията предлага и грижа за най-малките. “Kъщата за музика и игри” на Voice Academy представя модерни решения за гледане и възпитаване на деца от 18 месеца до 11 години. Системата на преподаване е изградена въз основа на новаторски разбирания и съответстващите им методи за развитие на деца в артистична среда. Основната й цел е да развива индивидуалните творчески заложби на всеки от малчуганите, чрез различни ролеви игри, приложни изкуства и активни спортни занимания.

“Създадохме Voice Academy, за да предложим на децата с музикална дарба комплексна подготовка за голямата сцена. Основната ни цел е да усъвършвенстваме тяхното вокално развитие във всички аспекти - самостоятелно, в ансамбъл, с микрофон, в студио и т.н., както и да подпомогнем създаването на собствен стил у всяко от тях. За да се превърнат в успешни изпълнители ние ще ги научим на цялостно сценично поведение включително танцови умения, хореография и сценично облекло”, споделя Петя Данкова, музикален директор на Voice Academy.  

За да станат част от семейството на Voice Academy всички кандидат-ученици преминават през специален кастинг, чрез който се определят децата с най-голям потенциал. Първото прослушване в търсене на таланти се състоя през юли 2009 г., а специален гост в журито беше известният певец и танцьор Орлин Павлов. Другите членове на комисията бяха наложилите се изпълнители и музикални педагози Петя Данкова, Камелия Данкова и Снежана Бахчеванова – преподаватели в школата. В края на октомври предстои втори кастинг, като този път талантите ще бъдат оценявани от Белослава.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !