Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Били Кобъм с концерт в „SOFIA LIVE CLUB”,

отпечатай новината

05.10.2009 15:45 | Видян 3339 пъти

Били Кобъм с концерт в „SOFIA LIVE CLUB”,

На 11 октомври от 22.30  часа, на сцената на „SOFIA LIVE CLUB”, ще се появи световно известния джазмен Били Кобъм, придружен от четирима подобаващо класни музиканти - Теодосий Спасов (кавал), Камелия Бен Насьор (пиано), Инбар Фридман (китара) и Оливие Гато (контрабас).

Събрали се преди няколко години за концерт на джаз фестивала в Ниш, проектът на титаните продължава да обикаля света и след участието им България.

Роден през 1944 в Панама, Били Кобъм от малък започва да свири на барабани, след като семейството му се мести в Ню Йорк. Първите му сериозни изяви са с Хорас Силвър и Стенли Тюрентийн. Характерният му стил, съчетание от впечатляваща прецизност и тотална екплозивност, скоро прави впечатление на небеизвестния Майлс Дейвис. Освен, че участва в записите Bitches Brew и Оn the Corner, Били прави множество турнета с Майлс. Така той слага началото на своята музикална кариера. 

Проектът на гостуващите музиканти включва, както участието им в най-добрата сцена за жива музика в София „SOFIA LIVE CLUB”, така и закриването на фестивала „Пловдивски джаз вечери”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !