Гонзо уволни 1 от Ергенът

Българският футболен съюз освободи своята служителка...

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

БГ предаде документи за престъпленията на Цеца Величкович

отпечатай новината

07.10.2009 09:45 | Видян 6944 пъти | Гласували 2

БГ предаде документи за престъпленията на Цеца Величкович

Българските власти са предали цялата документация свързана с нелегалната продажба на футболисти от страна на сръбската фолкзвезда Светлана Величкович, по-известна като Цеца Величкович. Документите се отнясят предимно за трансферите на фуболисти в Литекс.

Документите вече са пристигнали в Окръжния съд в Белград. Документи за извършените престъпления от страна на съпругата на убития преди девет години сръбски военнопрестъпник Желко Ражнатович - Аркан са изпратени и от футболните отбори от Турция и Франция. "Нямам желание да коментирам тези неща. Никога не съм искала да вземам отношение по този въпрос", бе краткият коментар от страна на фолкзвездата по повод на тази новина. От един от документите става ясно, че само от продажбата на футболиста Никола Лазетич на турския Фенербахче Цеца Величкович е присвоила незаконно 5 млн.германски марки - 2.5 млн. евро. В съда е пристигнала и пълната документиция за продажбата на футболиста Иван Вукоманович на френския отбор Бордо. Според разследващите при този трансфер Цеца Величкович е спечелила абсолютно незаконно над 1.5 млн.евро. Преди две седмици от Турция са изпратени няколко стотин страници документация, които в момента се превеждат, но в които има достатъчно данни за повдигане на обвинение срещу Цеца Величкович. По този въпрос ще се произнесе прокуратурата, съобщиха от Окръжния съд в Белград.

Според тези документи футболистът Никола Лазетич е продаден на турския отбор Фенербахче през 2000-та година за 6 млн.герамнски марки, а посредниците са получили 1 млн. Останалите пет милиона са прехвърлени на Станислава Чочоровска-Полетан, най-близкият сътрудник и партньор на Цеца и Аркан, която бе арестувана през 2007 година поради трафик на половин тон кокаин. Полетан е прехвърлила парите по сметка, с която е имала право да се разпорежда само Цеца Величкович. При продажбата на Иван Вукоманович през 1998 година на френския отбор Бордо за 6.7 млн марки на сметката на Цеца веднага са прехвърлени 3.3 млн.марки, а след това още 700 000 германски марки. На сметката на адвоката на Цеца са прехвърлени общо 1.86 млн.германски марки, съобщава БГНЕС.

В документация има данни за трансферите на Милан Лешняк в белгийския Брюж, за Ненад Гроздич в холандския Витез, за Небойша Йеленкович и Марият Живкович в българския Литекс, за Мирослав Савич в гръцкия Арис, за трансфера на Драган Шарц във ФК Аустрия и за Милан Обрадович в Локомотив. Говорителката на Окръжния съд Ивана Рамич потвърди, че няколко държави вече са предали цялата документация при разследването, което се води срещу фолкзвездата. "До момента сме получили документи от България, Франция и Турция. Очакваме документи от Австрия, Русия и Гърция", каза още Рамич.

БГНЕС припомня, че разследването срещу Цеца Величкович започна по време на операцията "Сабя" през март 2003 година. Акцията започна веднага след убийството на сръбския премиер Зоран Джинджич. Тогава Цеца Величкович остана в следствения арест два месеца. Тогава стартира и разследването за незаконното присвояване на 22.5 млн.герамнски марки и 480 000 долара при продажбата на 15 футболисти от Обилич в чужбина, включително и в България. Парите са прехвърляни и по сметки на нейната сестра Лидия Величкович. Много скоро трябва да стане ясно дали прокуратурата ще повдигне и официално обвинение срещу Цеца и Лидия Величкович. Фолкзвездата бе женена за Желко Ражнатович, по-известен като Аркан, който се смяташе за един от най-големите военнопрестъпниците на територията на бивша Югославия. Той бе убит в Белград в началото на 2000-на година.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !