Колкото и да се опитва човек да слага...

Теодора Дякова е една лавина от емоции, които се...

Диана Димитрова като абитуриентка и с...

Диана Димитрова винаги има с какво да изненада...

„Източни пиеси” – филмът със социалната си ангажираност за И АЗ МОГА

отпечатай новината

14.10.2009 14:30 | Видян 6374 пъти

„Източни пиеси” – филмът със социалната си ангажираност за И АЗ МОГА

„Източни пиеси” – първият филм на Камен Калев, който от 16 октомври тръгва по кината – вече е част от каузата И АЗ МОГА.

Макар българската премиера да предстои, „Източни пиеси” вече има история. Пътят му към зрителските сърца започна от тазгодишното издание на фестивала в Кан, където бе показан в престижната 15-дневка на режисьорите. Филмът има силно изразена социална насоченост, която обаче не свършва след заснемането му, а продължава и със ангажираността на екипа с идеите на И АЗ МОГА.
Режисьорът Камен Калев и актьорите Ованес Торосян и Николина Янчева вярват в тези идеи и дадоха израз на тази си позиция, като се снимаха с носещите своето социално послание тениски на фондацията - с надпис I Can Too.

“ Всеки трябва да покаже своята социална позиция, стига да намери формата за това. Киното не трябва да остава безучастно, когато става въпрос за проблеми, когато става въпрос за деца.” – смята режисьорът Камен Калев.

„Деца, не вярвайте на възрастните!” е посланието, което отправя режисьорът и двамата актьори към нас, за да ни напомни, че искреността, вярата и мечтите са силната страна на децата.
Защото именно децата могат да променят света..... да го направят по-добър.

И АЗ МОГА подкрепя българското изкуство - то също може да ни промени към по-добро. Подкрепете го и Вие!

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !