Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

1 млн. лева струва смъртта в Сървайвър?

отпечатай новината

16.10.2009 15:00 | Видян 11818 пъти | Гласували 3

1 млн. лева струва смъртта в Сървайвър?

В по-миналия брой започнахме темата за трагедията в Сървайвър, в следващия я доразвихме чрез интервю с любимата на загиналия на Филипините Нончо Воденичаров Юнона. Цитирайки 24 часа ви информирахме и, че роднините на радневския кмет не са получили никакви пари от застраховката му живот. В настоящия брой решихме да не оставяме нещата неизяснени и да развием казуса доколкото ни позволяват журналистическите похвати.

Преди да се впуснат в екстремни приключения участниците подписват доста дебел договор, който ги обвързва с продуцентите и телевизията. Освен това те сключват застраховка живот, предвид условията в които оцеляват.
Логиката ни кара да си мислим, че в случай на смърт роднините на починалия трябва да получат обезщетение. Както е в белите държави.
За да разберем как стоят нещата със застраховките в Сървайвър и защо роднините на Нончо не получават парите, се свързахме с пиара на бТВ Ангел Каспарянов. Той ни каза следното: „Застраховката живот покрива само смърт при инцидент. В случая с Нончо става въпрос за коренно различно нещо. Говорим за естествена смърт. Всичко около прословутата застраховка е предмет на договорни отношения между участника и застрахователната компания. Ако някой от роднините има претенции да се обърне към нея.“

Въпреки важното уточнение, което направи пиарът – че застраховката се изплаща в случай на смърт при инцидент, ние продължаваме да смятаме, че каквато и да е кончината на Нончо – естествена или не, тя се е случила в рамките на риалитито. А и какво означава естествена смърт? Естествено ли е здрав и прав човек, както твърдят от бТВ, че е било състоянието на Нончо, да умре от инфаркт ей така? Не сме лекари, но ако условията на живот в предаването са затруднили по някакъв начин сърцето му и то не е издържало заради екстремните изпитания, това естествена смърт ли е?
Много е важен и въпросът колко струва човешкия живот в Сървайвър, тоест за каква сума е застраховката живот? Разбира се, тази, както и всякаква друга информация, свързана с шоуто ни се отказа, поради договорите за конфиденциалност.
За условията и сумата на застраховките попитахме някои бивши участници като победителят Георги Костадинов и Джина Стоева. Фолкпевицата бе категорична, че не си спомня нищо, тъй като от тогава са минали цели 2 години. Жоро пък ни отговори многозначно: „Всеки поема лична отговорност.“

Обадихме се и на Яна Маринова. Тя също отсече: „Това са неща, които са конфиденциални. Договорът ми е за три години и не мога да говоря.“
След като по официалния начин не успяхме да измъкнем нищо, решихме да действаме по-махленски. Разпитахме клюкари, запознати с кухнята не само на това риалити. Те ни казаха, че сумата, за която са застраховали живота си участниците е 1 милион лева. За същите пари била и гаранцията в не по-малко екстремното шоу Страх.
Почерпихме информация и от сайта razkritia.com. Ето каква статия намерихме там от 6 август 2009 г.: Всеки от сървайвърите имал застраховка Живот в размер на 1 млн. лв. Само че на близките на Воденичаров е отказана да бъде изплатена сумата с обяснението, че участникът не е починал по време на някоя от игрите, а след това“.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !