Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Вдовицата и синът на Андрей Луканов в „Отечествен фронт”

отпечатай новината

05.11.2009 15:20 | Видян 7522 пъти

Вдовицата и синът на Андрей Луканов  в „Отечествен фронт”

Предишното участие на Лилия Герасимова (вдовицата на Андрей Луканов) в „Отечествен фронт” постигна непостижимото – най-непримиримите врагове Маргарита Михнева и Кеворк Кеворкян обединиха гласа си в различни печатни издания срещу автора на предаването Мартин Карбовски и неговата интерпретация на историята от преди 10 ноември. Тази събота, 7 ноември интерпретацията продължава с ново гостуване на Лилия Герасимова, този път заедно със сина й Карло Луканов. В две поредни издания социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” разказва за живота на правоимащите преди 10 ноември и за това как точно се случи 10 ноември. „Днес филмът е за тези, които не знаеха какъв беше животът преди - номенклатура, „Кореком”, специализирани магазини, Чернобил и специални марули.” – разказва Мартин Карбовски. – „Как живяха те - богоизбрани ли бяха или и това е мит. А другата събота ще разберете как точно стана чудото 10-ти ноември и можеше ли да не стане – нещата са били на кантар... Продължаваме да разказваме историята на живота преди 10-ти ноември през живота на семейството на Андрей Луканов, един от авторите на промяната.”
Преди двадесет години обикновените дънки бяха мечта, картите за почивка се уреждаха с връзки, имаше ред за жилищата и автомобилите, а бирата беше само два вида – в кафяви бутилки и в зелени бутилки. Много хора смятат, че 10-ти ноември е настъпил заради привилегиите, заради завистта към правоимащите, заради стоките по второ направление, заради униформите, заради нещата, които дразнеха. „Имала съм привилегии безспорно – карти за почивка, можеш да отидеш на концерт...” – казва вдовицата на Луканов. – „От екстрите не можеш да се откажеш, защото веднага те взимат на мушка!... Представяш ли си какво е да живееш и да знаеш, че непрекъснато те следят и те подслушват? Ти не ги разпознаваш кой какъв е, но ти пращат задължително жена, която чисти вкъщи и която съм сигурна, че е писала... Те те държат от всякъде!”
Как и защо Борис Елцин лично посреща семействата на Луканов и Огнян Дойнов за почивката им в Байкал? Кои са били приятелите и враговете на Андрей Луканов, какво мисли вдовицата му за Александър Лилов, Огнян Дойнов, Петър Младенов, Жан Виденов, Николай Добрев, Тодор Живков, Людмила Живкова и Иван Славков и защо има специално отношение към ген. Любен Гоцев или „бате Любчо”, както са го наричали на времето? Какви са детските впечатления на сина й Карло от живота с привилегии – за принцовете на републиката, за игрите на плажа със Сергей Станишев и Тодор Славков?
„Ако нещо трябва да знаете от социализма, мили деца е, че това беше строй, който всички поддържаха, макар да знаеха, че не са прави.” – коментира Карбовски” – „Знаеха, че няма как да продължава, но го продължаваха във времето. Феноменално е, че и днес е така – знаем, че така не се живее, но продължаваме да живеем така... Следващата събота ще ви разкажем какво точно е станало на онази дата. Ще ви покажем преврата на децата – всички деца на участниците в преврата са повлияли психически на своите родители той да бъде извършен по начина, по който се случи. И най-важното – превратът на 10 ноември е можел и да не им се получи на заговорниците, защото Гриша Филипов за малко да пристигне и да осуети всичко. Кое го е забавило? Знаели ли са Лилия и Карло Луканови какво се готви? Какви са били тайните писма, свръзките и знаците на заверата? Кой убедил Добри Джуров да не се възпротивява на махането на Тодор Живков? Най-важното в тази история дължим на един човек покрай Джуров, който днес не се афишира. Това е продължението – другата събота. А след другата събота? Знаете какво следва – Лукановата зима, куфарчетата, външният дълг... Общо взето следва животът ни такъв, какъвто никога не сме искали да бъде.”

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !