Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Първите номинации за изкуство за "Награда Стоян Камбарев" 2009

отпечатай новината

12.11.2009 16:30 | Видян 3896 пъти

Първите номинации за изкуство за

Днес 12, ноември 2009, на прес конференция в Сатиричния театър,  официално беше представена Фондация за изкуство „Стоян Камбарев”,  нейната дейност и основни цели.

В края на 2008 г. се навършиха 10 години от ранната загуба на режисьора Стоян Камбарев, което провокира кръг от приятели и съмишленици да основат тази Фондация. Председател на Фондация „Стоян Камбарев” е актрисата Деси Тенекеджиева.
 
Една от основните цели на Фондацията е откриване, насърчаване и подпомагане на млади творци в областта на изкуството чрез ежегодно връчване на награда „Стоян Камбарев” за оригинален и нетрадиционен поглед в изкуството и за безспорно високо и забележително постижение, като наградата се състои от: Специално изработена бронзова статуетка от художника Кольо Карамфилов; Парична премия от 3000 лв.;. Почетна грамота.

Учредяването на тази награда е продиктувано от желанието на учредителите да стимулират, както морално, така и финансово младите хора, които са се отдали на изкуството и развиват свой индивидуален почерк и талант. Във време, в което държавните институции са повече от всякога  блокирани от финансовата криза е изключително трудно за творците, а особено много за младите от тях, да се занимават със своето призвание.

Наградата е само една, и ще бъде определяна чрез явно гласуване, от членовете на Управителния съвет. Всяка година членовете на Фондацията ще излъчват 5 номинирани творци (тези, които са събрали най-много точки от всички предложения).
Награденият творец може да бъде представител на всяка една област от изкуството без ограничение - театър, кино, музика, литература, живопис, визуално изкуство и др.
Първото връчване на Наградата за изкуство “Стоян Камбарев”, ще  бъде през март 2010 г.

А първите номинации за изкуство за „НАГРАДА СТОЯН КАМБАРЕВ”  2009 бяха обявени днес.

1. Камен Донев - актьор, режисьор, драматург

2. Тома Марков – поет, писател

3. Явор Гърдев - режисьор

4. Бора Петкова- визуален артист

5. Камен Калев – режисьор, сценарист

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !