Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Foltin идват в София

отпечатай новината

26.11.2009 11:30 | Видян 3619 пъти

Foltin идват в София

На 03.12.2009 от 22.00часа, SOFIA LIVE CLUB ще има възможността да посрещне на своята сцена, музиканти от близка Македония.

Foltin е група с необичаен  състав, чиято музика е трудно да се определи, и всеки опит да се характеризира с един музикален жанр етно-пънк, диско или други, не би бил много успешен.
Групата съществува от 1995 г. насам и досега има реализирани четири албума. Членовете й : Пеце Николовски – кларинет, Бранислав Николов – вокал, китара, Пеце Трайковски – акордеон, Гоце Йовановски – бас, Славчо Йовев – барабани и Мариян Станик – перкусии, определят музиката си като нереално страстна и духовита, характеризираща се с танцовална обстановка, която постигат с бързи македонски ритми.

Въпреки, че Foltin използват стандартни музикални елементи, техният подход при създаването на атмосферата е непредвидим и преди всичко оригинален в своята музикална идентичност на англо-македонски хибрид, сблъсък между Изтока и Запада.

Езикът им е въображаема смес или фонетична имитация на световни езици като: испански, френски, румънски, португалски и други. Доста често музикантите,работят по музика за театрални постановки, в които те са известни със създаването на околния звук.

Групата е известна и с участието си в редица музикални и театрални фестивали в Македония, Хърватска, Италия, Австрия, Чехия, Германия, Словения, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания,
България, Унгария, Франция, Ливан.

През годините печелят, не една награда и смело крачат към върха, търсейки нови и интересни проекти!

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !