Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Данъчните погват поп и фолк звездите ни

отпечатай новината

30.11.2009 18:00 | Видян 10337 пъти | Гласували 2

Данъчните погват поп и фолк звездите ни

Данъчните започват масови проверки на естрадните, поп, рок и фолк изпълнители.

НАП съобщи, че това се прави, заради десетки сигнали, че изпълнителите укриват голяма част от хонорарите си.

Вече се проверяват 16 от най-популярните имена в естрадната и фолк музика, предстои да се инспектират и други музикални изпълнители.

Инспекторите вече са взели информация за доходите, които 16-те изпълнители са обявили пред агенцията в последните 5 години.

Установено е, че едно от най-популярните имена в българската естрада изобщо не е подавало данъчна декларация в последните 5 години.

Фолкпевица пък декларирала доход от 86 000 лв. за 2008 г. при положение, че хонорарът й за едно участие е минимум 6 500 лв.

В момента тече проверка за броя и стойността на недвижимите имоти, собственост на певците и техните семейства. НАП е получила и информация за превозните средства, които изпълнителите притежават или ползват.

Следващата стъпка, която ще направят проверяващите в НАП, е да сравнят официално декларираните от звездите доходи със стойността на имуществото, което притежават. Ако на този етап бъде открито разминаване, от НАП ще възложат проверка.

При извършването на проверката се събира официална информация за всички доходи и имущества, включително банковите авоари и луксозни вещи.
При невъзможност певецът да докаже скъпите си покупки с официално декларираните доходи, се възлага ревизия, която приключва с ревизионен акт, а укритите доходи се облагат с данъци.

Очаква се проверките на естрадните и фолк изпълнители да приключат до месец. Ако в хода на ревизиите се съберат  достатъчно доказателства за извършени данъчни престъпления, материалите ще бъдат предадени на Прокуратурата.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !