Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Урок по география

отпечатай новината

02.12.2009 15:51 | Видян 5192 пъти | Гласували 2

Урок по география

Откакто кой знае защо се разкърши с все цепката пред камерите на ВИП Денс, външният министър Румяна Желева съвсем го удари на шоу.

Обяви, че си търси наследник, който да бъде “умен и красив”. А не примерно добър дипломат от кариерата или международно авторитетна личност.

Каза още, че “за Европейската комисия е чест”, че именно тя е номинирана за български комисар.
После се сравни с цял континент и обяви скептичните към нейния бъдещ ресор в Брюксел – бедствия и хуманитарна помощ за евроскептици.

В това число явно влиза и лондонският Файненшъл Таймс, според който България е от губещите страни при разпределението на постовете. Дори собственият говорител на Руми – тази очарователна новозагорка от Бургас, Драговест Горанов прояви чувството си за ирония по темата като каза: “Все пак няма срамна работа”.

Желева не разбра и “шегата” на действащия ни комисар Кунева, която каза, че в новото европравителство на Барозу не важи “тежестта на държавите, а на личностите”, като визира ресорите Бюджет на Полша, Земеделие на Румъния или Околна среда на Словения – най-богатите и най-важните сектори в ЕС. С други думи, при такъв кандидат, показано ни е къде е нашето място – заместник на заместничката на Барозу по външната политика.

И добре, че това стана три дни преди последния бисер на сладката Руми. Желева демонстрира географски познания: “Наясно съм с Близкия Изток – била съм в Грузия”.

Хубаво, че в парламента, като майтап, подариха на министъра на ВЪНШНИТЕ работи на България и бъдещ ЕВРОкомисар светещ глобус. Та да се светне, щом е изпуснала уроците по география, и вече да знае, дори на сън да я бутнат – Грузия е европейска държава.

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !