Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Гала: Не слушайте чалга!

отпечатай новината

09.12.2009 11:20 | Видян 8233 пъти | Гласували 1

Гала: Не слушайте чалга!

Гала, водещата на предаването "На кафе", заяви в ефир: "Не слушайте чалга!" Гости в студиото бяха композиторът Стефан Димитров и неговата дъщеря Мирияна. Гала им представи студенти от Консерваторията. Един от първите въпроси, които Стефан зададе на групата от момчета и момичета бе - слушат ли чалга. Всички отговориха "Не", а г-н Димитров остана приятно изненадан и каза: "Браво!".

Гала на свой ред каза: "Те учат поп и джаз пеене. Може ли да допуснеш, че ще слушат чалга? Толкова не ми се връзват поп и джаз пеене с чалга".

Стефан Димитров обясни на студентите какво представлява чалгата в неговите представи: "Поп и джаз е ок. Може да слушате и етно, то също е ок. Разликата между етно и чалга е много малка. Едно е, когато се прави етно музика с вкус, но когато направиш етно музика с тъп текст, тя става чалга. Иначе етно музиката е страхотна, навсякъде по света я харесват".

Гала съвсем логично попита: "А ако сложим добър текст на една чалга? Тя става ли етно музика? Обратното важи ли?", разбира се по логиката на композитора, отговорът трябваше да бъде "Да", но уви "Е, сега обратното..." - беше единственото, което г-н Димитров отговори.

За да бъде пълно шоуто, Гала се обърна към студентите и каза: "Все пак не пробвайте и не слушайте чалга".

От http://signal.bg/ отбелязват, че Гала често посещава фолк заведенията и по нищо не личи това да ú е неприятно, а напротив.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !