Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Чалгата вече ни кара да мислим?

отпечатай новината

14.12.2009 15:40 | Видян 7807 пъти

Чалгата вече ни кара да мислим?

Досега в попфолк песните основен лайтмотив бе, че жените трябва да предпочитат баровци с парички. Есил Дюран е първата, която предупреждава момичетата да не търсят на всяка цена „лесното” на живота, защото може да изгубят свободата и увереността в собственото си „аз”. Това е основната тема във видеото към най-новото и парче „Мразя те”. Снимките на клипа са направени сред хипермодернистичните, изключително удобни датски мебели „BoConcept”. Видеото е снимано цяла нощ в софийския шоурум на компанията.

„Гонейки лукса на материята, забравяме за лукса на душата си. Моята мечта е да направим една хубава хармония между този материален лукс, който според мен се олицетворява от дизайна на датските мебели BoConcept, със същия лукс и за душата си”, признава в интервю за сайта „Под тепето” Есил Дюран. „Хората обикновено възприемат попфолка като лековат, повърхностен жанр. Но някои от нас имат послания с песните си. Смятам, че не трябва да превръщаме нашата музика в музика само за краката и ханша. Понякога е хубаво да правим песни, които ни карат да се замислим за всичко, което ни обкръжава. „Мразя те” е моето послание към тези жени, които предпочитат наглед по-лесния живот – да се прикрепиш към красив, богат, преуспяваш мъж като смяташ, че това е всичко, от което имаш нужда. Такива жени по-късно разбират, че по някакъв начин са загубили свободата си. Защото няма безплатен обяд. Всяко нещо се заплаща и най-вероятно тези мъже очакват заплащането да е с послушание. Това е нещо, което ненавиждам.
В клипа поставяме акцент и на това, че в гонене на кариера, трупане на удобства, всъщност забравихме за отношението между мъжа и жената. Напоследък все по-често разговарям с успели в бизнеса хора, които в личния си живот се чувстват много нещастни и празни. Точно такава е историята в този клип ако някой тръгне да размишлява. Ако човек гледа повърхностно ще забележи само хубави мебели, една понагласена жена с най-различни визии и хубавата актьорска игра на Димитър Илков, брилянтно режисирана от Людмил Иларионов – Люси. Вниквайки, ще разбере колко са големи проблемите на българите всъщност. Това е и моето послание към всички хора които са забравили да мислят за душата си. Истински богаташ е, който постига хармонията между двете - материалното и духовното”, убедена е Есил Дюран.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !