Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Чалгата вече ни кара да мислим?

отпечатай новината

14.12.2009 15:40 | Видян 7775 пъти

Чалгата вече ни кара да мислим?

Досега в попфолк песните основен лайтмотив бе, че жените трябва да предпочитат баровци с парички. Есил Дюран е първата, която предупреждава момичетата да не търсят на всяка цена „лесното” на живота, защото може да изгубят свободата и увереността в собственото си „аз”. Това е основната тема във видеото към най-новото и парче „Мразя те”. Снимките на клипа са направени сред хипермодернистичните, изключително удобни датски мебели „BoConcept”. Видеото е снимано цяла нощ в софийския шоурум на компанията.

„Гонейки лукса на материята, забравяме за лукса на душата си. Моята мечта е да направим една хубава хармония между този материален лукс, който според мен се олицетворява от дизайна на датските мебели BoConcept, със същия лукс и за душата си”, признава в интервю за сайта „Под тепето” Есил Дюран. „Хората обикновено възприемат попфолка като лековат, повърхностен жанр. Но някои от нас имат послания с песните си. Смятам, че не трябва да превръщаме нашата музика в музика само за краката и ханша. Понякога е хубаво да правим песни, които ни карат да се замислим за всичко, което ни обкръжава. „Мразя те” е моето послание към тези жени, които предпочитат наглед по-лесния живот – да се прикрепиш към красив, богат, преуспяваш мъж като смяташ, че това е всичко, от което имаш нужда. Такива жени по-късно разбират, че по някакъв начин са загубили свободата си. Защото няма безплатен обяд. Всяко нещо се заплаща и най-вероятно тези мъже очакват заплащането да е с послушание. Това е нещо, което ненавиждам.
В клипа поставяме акцент и на това, че в гонене на кариера, трупане на удобства, всъщност забравихме за отношението между мъжа и жената. Напоследък все по-често разговарям с успели в бизнеса хора, които в личния си живот се чувстват много нещастни и празни. Точно такава е историята в този клип ако някой тръгне да размишлява. Ако човек гледа повърхностно ще забележи само хубави мебели, една понагласена жена с най-различни визии и хубавата актьорска игра на Димитър Илков, брилянтно режисирана от Людмил Иларионов – Люси. Вниквайки, ще разбере колко са големи проблемите на българите всъщност. Това е и моето послание към всички хора които са забравили да мислят за душата си. Истински богаташ е, който постига хармонията между двете - материалното и духовното”, убедена е Есил Дюран.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !