Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Българският филм Петя на моята Петя с...

Един от най-популярните български игрални филми за...

L.A. Guns в Каварна на 6 май!

отпечатай новината

01.03.2010 13:45 | Видян 3315 пъти

L.A. Guns в Каварна на 6 май!

Легендарната американска група L.A. Guns ще стъпи за първи път в България с безплатен концерт в Каварна на 6 май 2010 г. Рок бандата, предшественик на Guns N’ Roses, пристига у нас по покана на Община Каварна и г-н кмета Цонко Цонев, съобщават организаторите от Лауд Консертс /LoudConcerts/. За пореден път Каварна ще затвърди статута си на Рок столица на България, а гостите от L.A. Guns ще заемат своето специално място в нарастващия списък от рок звезди, стъпили вече в Каварна.

L.A. Guns се сформира в Лос Анжелис, Калифорния, през 1983 г. от китариста Tracii Guns. Той дава името на бандата и е неин лидер до 2002 г. Характерно за групата е, че много често сменя състава си, като в самото начало за около година неин вокалист е и самият Аxl Rose.
През 1985 той заедно с Tracii Guns основава Guns N’Roses, но много скоро Тracii се оттегля и се заема сериозно с L.A. Guns. От 1987 г. бандата е под шапката на Polygram Records и още през следваща година издава дебютния си едноименен албум, приет изключително добре от феновете и донесъл на групата първото златно отличие. Следва суперуспешно турне в САЩ заедно с Iron Maiden, Def Leppard и AC/DC, непосредствено преди което в L.A. Guns идва Steve Riley - бивш барабанист на W.A.S.P..
Вторият албум, "Cocked & Loaded", е от 1989 г. с хитовете "Rip and Tear", "Never Enough" и "The Ballad of Jayne". Той се продава в над 1 000 000 копия. Следват още успешни албуми и турнета и множество рокади в състава. През годините музикантите се сменят многократно, но бандата не спира да съществува.

На 6 май в Каварна ще видим L.A. Guns в състав: Phil Lewis - вокали, Stacey Blades - китара, Kenny Kweens – бас и Steve Riley – ударни. Колегите на Аxl Rose и предшественици на Guns N’ Roses ще забият на Градския площад абсолютно безплатно за феновете.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !