След опитите за самоубийство, Емили...

Преди по-малко от месец Емили Йорданова, която стана...

Порно СНИМКА на Диона се завъртя в...

Появи се шокираща снимка на задните части на певицата...

Преслава пя за братя Диневи

отпечатай новината

04.03.2010 17:15 | Видян 15829 пъти | Гласували 2

Преслава пя за братя Диневи

За 17-а поредна година строителните предприемачи братя Диневи отбелязаха Националния празник на България 3 март с тържествен коктейл-заря. Тържеството, което се превърна в традиция за предприемачите от Свети Влас се проведе в хотел “Мираж” в Бургас.
Сред официалните гости бяха кметът на града Димитър Николов, зам. областните управители на Бургас г-жа Златина Дукова и г-н Златко Димитров, директорът на ОД на МВР – Бургас Милен Димитров, кметът на Поморие Петър Златанов, председателят на ОбС – Несебър Благой Филипов, спортната легенда Боян Радев, общински съветници от Бургас и Несебър, бизнес-партньори и др.
От името на министърът по вероизповеданията проф. Божидар Димитров бе прочетено приветствено слово, в което министърът определи 3 март "като една от най-важните дати в българската история, една от тези, които определят за столетия напред развитието на България". Той благодари на домакините за техния патриотизъм и определи спомоществователската им дейност като "пряко продължение на делото на братята Христо и Евлоги Георгиеви". Професорът и Йордан Динев оглавяват Инициативният комитет за възстановяване на средновековния манастир “Свети Андрей Първозвани” край Св. Влас. Братя Диневи започват строителството на манастира. През декември Вселенският патриарх Вартоломей изпрати в Свети Влас Свети мощи на първоапостола, а през май м.г. Вартоломей дари на братя Диневи и частица от мощите на Свети Власий за построената от тях нова църква в града.
Сред един от значимите проекти на предприемачите за тази година е и изграждането на паметник на хан Тервел във Влас, както и църквата "Св. Св. Кирил и Методий" в Несебър. Инициативата също е под патронажа на министър Димитров. За спомоществователската си дейност и дарителските си кампании наскоро братя Диневи бяха удостоени с почетния знак на Областния управител на Бургас г-н Константин Гребенаров. Високият приз им се връчи за изключителният им предприемачески дух и за осъществените им инвестиционни проекти и строителство, популяризирали област Бургас в страната и по света. Поводът за тази висока оценка от страна на Областната управа, бе и фактът че братята бяха наградени поотделно с приза "Българин на годината 2009" от читателите на вестник "Виена Днес - Wien Heute".
В духа на българските народни традиции, тържеството започна с изпълнения на фолклорен ансамбъл, включващ традиционни народни песни и хора. Програмата, продуцирана от Богдан Томов продължи с изпълненията на Петя Буюклиева и носителката на приза “Певица на годината 2009” на тв Планета Преслава. Кулминацията на вечерта бе атрактивната заря, подарък за жителите на града.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !