Искат субтитри на Откраднат живот

Репликите на актьорите в „Откраднат живот“ да...

Венци Венц с ултиматум: Аз или нас

Две седмици, след като Павел подари „Топъл...

„Шоуто на Иван и Андрей”: Категорично не участваме в подготвена атака срещу президента

отпечатай новината

08.03.2010 09:40 | Видян 4492 пъти

„Шоуто на Иван и Андрей”: Категорично не участваме в подготвена атака срещу президента

От „Шоуто на Иван и Андрей” изпратиха отворено писмо до медиите във връзка с политическия скандал, който избухна през последните дни. Ето какво пишат:

"Нямахме никакво намерение да пишем това писмо и допълнително да разгаряме и без това големия политически скандал, избухнал след участието на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков в нашето предаване на 1 март тази година. И нямаше да го направим, ако не бяхме провокирани от публикуваната стенограма на разговора между президента на република България Георги Първанов и министър Дянков. Прочетохме я и останахме огорчени. От нея става ясно, че във войната на институциите има и трета страна – „Шоуто на Иван и Андрей”.
Няма да коментираме дали е коректно разговорът между двамата политици да става обществено достояние. Това си е проблем на президента и неговия екип. Ние обаче не може да подминем обвиненията, които се отправят към нас.
Държавният глава казва, че това е „една подготвена атака” срещу него и че министър Дянков участва в сценария.  Категорично заявяваме:

Не участваме в никаква подготвена атака срещу президента. Министър Дянков не е част от създаден от шоуто ни сценарий, още повече, че той дори не пожела да види предварително въпросите, които му бяхме подготвили. Що се отнася до цитата за „младия милиардер”, той е открит от нашия екип в различни интернет сайтове. Не сме си го измислили. Просто сме го цитирали. Само че след избухването на скандала, ние с изненада установихме, че около деветдесет процента от сайтовете са успели да го изтрият. Затова на следващия ден „оригиналът” вече не съществуваше. Бяха останали само някои препечатки, които ксерокопирахме като доказателство,  защото и те можеха да изчезнат.

Президентът Георги Първанов твърди още за атаката срещу него, че знае как „стават тези неща, дори в конкретния случай”. Ние обаче не знаем, какви „неща” има предвид президентът. Явно това е някаква схема от други времена, в която някои може би са свикнали да участват.

Нашето предаване е шоу с елементи на понякога доста груба политическа сатира. Впрочем мишена на тази сатира най-често са представители на управляващата партия, в това число, г-н Дянков,  който категорично е най-често иронизираният от нас министър. В „Шоуто на Иван и Андрей” всички гости са поставени в еднакви условия. Затова и от самия старт на предаването правим опити да поканим президента Първанов. От прессекретариата му обаче получаваме постоянни откази. Последният път ни отговориха, че всичко, което са имали да казват, са го казали. Въпреки това - поканата ни остава валидна и се надяваме да разговаряме с Георги Първанов открито и честно в студиото. Ние нямаме никакво намерение да водим война, с която и да е институция, най-малкото нямаме толкова сериозни претенции за собствената си значимост. Да, шегували сме с президента, както и със Симеон Дянков, но винаги сме вярвали, че политикът на двадесет и първи век трябва да бъде широко скроена личност. Също така вярваме, че съмненията в „организирани атаки” от дадено телевизионно предаване към политическа институция трябва да бъдат отнесени към едни мрачни времена, които надяваме се страната ни отдавна е надраснала.


Ние правим политическа сатира по телевизията вече 10 години. През това време властта се смени няколко пъти, а ние никога не сме давали почивка нито на управляващи, нито на опозиция. Няма и никога да спрем да се шегуваме, защото сами си пишем сценариите. Ако някой се съмнява в това, значи е време да си смени чипа, както казваше Симеон Сакскобургготски."
 
 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !