И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Доганиада

отпечатай новината

29.03.2010 13:16 | Видян 4072 пъти | Гласували 3

Доганиада

Доган не е декларирал никакви 1,5 млн. хонорар от мулти-фирмата Минстрой на Николай Вълканов, работила по поръчка на държавната НЕК. Обявил е само 366 590 лв., показа елементарна проверка на в. Сега през седмицата. 24 часа допълни, че “неговият” проект на любител – хидроинженер всъщност бил от 1970 г. По почина на другаря Сталин за объщане на реките. Още в първия си брой Супер 19’ показа със снимки къде са инвестирани парите – в нов сарай до пистата Ястребец над Боровец. Продължаваме да ви разказваме и историята на Мултигруп, която е показателна що е “обръчи от фирми” и “инструменти за разпределяне на порции”.

Доганиадата е част от съвкупната наглост на политиците. Миналия брой цитирахме Bulgaria-news, че 4,4 млн. лв. от нашите данъци отиват за безотчетни пари на депутатите като леля Гинче и леля Цецка. Върху тях няма данъци, няма осигуровки, няма и елементарни разписки за какво са похарчени. Това са годишните заплати на поне 7000 държавни служители, които утре ще отидат на улицата.

Други 50 милиона лева държавата дава директно като субсидия на партиите. Отчетността за нея е като за представителните на депутатите – няма я! На партиите при това субсидията не им пречи да вземат и от олигарсите, за да прокрават закони и за кампании. 1% от парите се декларират като дарения, а 99% минават под масата. По закон една кампания може да струва до 2 милиона, а реално се харчат 15-20 млн. 
НАП се прави, че не знае за всичко това и току се изрепчи на някоя медия или фолкпевица. А финансовият министър се чуди откъде да икономиса милиони. Ами ето откъде!

И да не забравяме един разход, за който 19’ пише месеци наред – грешните 90 милиона лева, които харчим в Афганистан. От тях със 7 милиона строим на талибаните нова болница. А нашите искаме да ги закриваме!
Нека операция Чисти ръце да започне сега!

автор: Борис Ангелов

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !