Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Запознайте се със сърбите

отпечатай новината

15.03.2008 09:00 | Видян 5759 пъти | Гласували 1

Запознайте се със сърбите

Тази събота 15 март социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” ще покаже какво видя в Крушевац, където се провеждаше събор на патриотичните сили на Сърбия. Екипът ни ще ви срещне със сърбите – сърбите, които не са съгласни с това, което им се случва и които смятат да дадат отпор на това, което им се случва. „Запознайте се със сърбите!” – предлага Мартин Карбовски. – „Сърбите като патриоти, сърбите като вечно губещи, сърбите като музика и като сръбска скара. Това не е обикновен народ. Те са луди и ние им се възхищаваме тайно. Сърбин как псува и сърбин как обича – това го няма никъде на планетата. Днес Сърбия е като сърдит балкански мъж, чиято жена го е напуснала. Мъката е преголема – това е част от теб, от обичта ти и от знанието, че винаги си бил с тази жена. Жената, бягаща от тебе. Неверната жена днес се нарича Косово – тя отива с да живее с друг. Днес сърбите плачат. И се готвят за война с всеки, който приема за нормално жена ти да те напусне и да отиде да живее с друг.”

Тази събота „Отечествен фронт” от събора на патриотичните сили в Сърбия в Крушевац ще разкрие на какво и как са готови сърбите да защитават Косово. Ще излъчи и разговори с навиячи, участвали в погрома на Американското посолство в Белград. Един човек - хаджи Андрей Милич - се опитва да събере гвардията на цар Лазар за нова свещена битка - под знамената на гвардията на Свети цар Лазар се обединят разпръснатите „Тигри” на Аркан, за да воюват за свободата на Косово. „Косово не е изгубено – в момента Косово е само окупирано!’ – твърди хаджи Андрей Милич и не казва всичко, което ще направят.

Как сърбите сравняват НАТО с бърз влак, пред който не е добре да заставаш, но винаги можеш да взривиш релсите му? Ще се превърне ли Косово в нова Палестина? Ще има ли нова война? Ще признаем ли Косово? Ще ни застигне ли същата съдба като тази на сърбите? Зависи ли нещо от малкия балкански човек във великата божествена битка, която се води на Балканите и сякаш не може да спре?

„Този свят никога няма да бъде същият. Сърбите наистина смятат, че с Косово е започнала Трета световна война.” – коментира Мартин Карбовски. – „Ние, българите се опитваме да приемем всичко, което ни се случва тези дни за нормално. Но ще ви напомня една реплика от сутрешния блок на Нова, при Коритаров. Един наш бивш разузнавач каза, че не бива да приемаме Косово като даденост. Същият разузнавач припомни, че през 30-те години на миналия век и Хитлер е бил приеман за даденост. Хубаво е поне да знаем кое ни харесва и кое не. Но ние явно сме си избрали историческа роля в началото на 21-ви век – чакаме да ни кажат какво да мислим. Което няма как да е на добро.”

„Отечествен фронт”, събота, 15 март 2008 г., 18:15 по Нова телевизия.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !