Деси Димитрова остана без бански в...

Деси Димитрова накара гърците да се размечтаят....

Първи трейлър на Домът на Gucci

Този ноември номинираният за „Оскар“ именит...

Чао, Нанев, да се готви Дянков

отпечатай новината

06.04.2010 11:16 | Видян 4347 пъти | Гласували 2

Чао, Нанев, да се готви Дянков

На 20 март Супер 19’ разкри, че Бойко Борисов има намерение да смени здравния шеф Нанев като използва гласуването за вкарване на евроминистър в кабинета. В последния момент премиерска милост спряла уволнението, писахме преди две седмици.

След скандалната среща с Лекарския съюз миналия уикенд, на която докторите пряко атакуваха Борисов и не обещаха да отменят националния си протест на техния професионален празник 7 април, явно той е взел окончателно решение да се прости с министъра, който и без друго не се справя с ресора си. Всъщност, медиците са прави – до края на март не бяха получили януарските си заплати.

Случаят Нанев е показателен, че Бойко наистина има воля да променя нещата. Особено, когато в случая са замесени и конфликти на интереси – все едно дали говорим за пътуване до Америка на сметка на фирма или за презапасяване с ваксина на супер високи цени.

Време е премиерът да реши и още един проблем, който заплашва правителството. Името на проблема е Дянков.

Цветан Цветанов направи миналата седмица съвсем точен жест – свика заседание на правителството без Симеончо. За да няма неразбрали, на срещата всеки министър предлагаше антикризисни мерки. В същото време “топикономистът” искаше идеи от синдикатите и работодателите как да запушва дупките в бюджета, вместо сам да дава решенията, за което сме го наели на работа.

В следващия брой ще ви разкажем защо се получават тези работи. Ами просто във финансовото министерство коли и беси едно девойче без съответно образование. Въпросната мацка е омаяла министъра и кой знае защо е решила, че тази държава й е бащиния...Също като майката на Дянков, която, както разкриваме на стр. 3, доведе нещата в управляваното от нея министерство на просветата до това тираджия да оглави центъра за човешки ресурси в образованието. Супер, а?!

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

свързани новини

НЕ!

Няма коментари към тази новина !