И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Оперираха по спешност конфискуваната от Мелник маймунка

отпечатай новината

07.04.2010 14:30 | Видян 3578 пъти

Оперираха по спешност конфискуваната от Мелник маймунка

Маймунката гвенон Один, която беше конфискувана от частен хотел в Мелник при съвместна акция на Районната инспекция по околна среда и води и Фондация „Четири лапи”, претърпя спешна операция в София. Интервенцията се наложи поради наличието на стара травма с отворена рана.

"Още когато взехме Один от Мелник забелязахме, че опашката му е наполовина откъсната, като раната беше отворена и част от прешлените стърчаха навън", разказва Димитър Иванов от „Четири лапи”. „Не можехме да оставим нещата така и се  наложи да транспортираме Один спешно в София, където в частна клиника беше извършена операция за отстраняване на част от опашката. Никой не можа да ни даде информация как Один е наранил опашката си, но е учудващо, че в продължение на близо две години бившите му собственици не са обърнали никакво внимание на раната.”

Самата операция е продължила около час, като са били отстранени два прешлена от наранената опашка, които в продължение на близо две години след получаването на травмата са били напълно оголени. Няколко дни след операцията Один се възстановява много добре и се очаква до края на тази седмица да бъде върнат обратно в зоопарка в Благоевград, където първоначално беше настанен.

„Четири лапи” е международна организация за защита на животните със седалище Виена и представителства във Великобритания, Холандия, Германия, Швейцария, Унгария, Румъния и България. В Брюксел функционира и офис по европейска политика. У нас фондацията е позната най-вече с Парка за танцуващи мечки в гр. Белица, изграден съвместно с фондацията на Бриджит Бардо и с проектите си за кастриране на бездомни животни, поредният от които започва идната седмица в разградската община Завет. Всички проекти на „Четири лапи” се финансират изцяло от дарения, идващи от над 400 000 поддръжници на организацията от целия свят. В края на миналата година Фондация „Четири лапи” подписа споразумение с Министерство на земеделието и храните за съвместна дейност по прилагането на Закона за защита на животните.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !