Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Емилия окраде Гуна Иванова

отпечатай новината

07.04.2010 15:20 | Видян 15218 пъти | Гласували 1

Емилия окраде Гуна Иванова

Нов скандал с открадната авторска песен се разрази тези дни. Изпълнителката на македонски фолклор Гуна Иванова намекна в свое телевизионно участие, че фолкаджийката Емилия е взела нейна песен без да я попита, пише в. "Монитор".

Ябълката на раздора е записаната от Гуна още през 1998 г. и е песен под името Чужбина чужда. Парчето е на авторския тандем Любомир Пеевски и Кирил Иванов.
В своя защита Емилия твърди, че почитателка й е подарила песента.
От компанията Diapason Records, които издават Гуна Иванова, обясняват, че песента фигурира в три албума.
Изпълнителката притежава декларации, подписани от двамата автори, които дават право само и единствено на нея да изпълнява и издава песента чрез своите продуценти.
"Монитор" потърси двете страни по казуса. "Това, което е ясно, е, че имаме всички основания да заведем иск и срещу фирма Payner, и срещу певицата Емилия заради издаването на тази авторска песен. Отделно можем да предявим претенции и към хората, които са се подписали като автори на музиката, текста и аранжимента на песента, изпята от Емилия. Такива плагиатства бяха типични за България преди години, но мисля, че в днешно време, когато вече сме и членове на ЕС, не бива да се допускат подобни злоупотреби", каза Ненчо Касъмов ­ собственик на музикална и продуцентска компания Diapason Records.

Емилия отговори: "Може би е станало едно недоразумение. Нейните автори твърдят, че е тяхна песента, моите автори твърдят друго. Не съм запозната с творчеството на Гуна Иванова, но нямам нищо против нея. В цялата история някой лъже и ще се докаже кой е прав. Аз нямам полза да изтъквам, че песента е моя. Ако има грешка, авторите ще си носят отговорността. Това не е песента на живота ми".

 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !