Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

15 млади таланта в битка за „Нова вълна” тази неделя

отпечатай новината

09.04.2010 13:40 | Видян 5710 пъти

15 млади таланта в битка за „Нова вълна” тази неделя

Ожесточена финална битка ще се разрази тази неделя (11 април) в ефира на предаването на БНТ „В неделя с ...” в часовете между 14.00 и 17.00. 15 млади таланта ще се състезават на българския полуфинал на международния конкурс „Нова вълна”. Сред тях по-познати за публиката са имената на финалиста от българската „Евровизия” през 2008 г. Ники Манолов, участвалата в множество конкурси и фестивали Емилия Валенти, Александър Байчев от „Групата” и телевизионната водеща Антония Маркова. Достойна конкуренция ще им бъдат Цветана Дичева, Мая Кръстева, Анна Овчарова, Теодор Батуров, Елица Наумова, Севинч Ибрахим, Неделяна Христова, Рене Ранев, Мартин Костадинов, Александър Славчев и Станислав Събев.

Победителят ще бъде само един и той ще има сложната, но и престижна задача да представи страната ни на финала, който ще се проведе в Юрмала, Латвия, между 27 юли и 1 август. Вече цяла седмица тече гласуване от страна на зрителите, посредством SMS. Линиите ще бъдат отворени до края на българския полуфинал на 11 април. Фаворитът на публиката, събрал най-много гласове, ще получи сигурно място на родния суперфинал. Журито ще посочи и двамата отличили се най-силно сред младите таланти, които също ще получат места на финалната права към международния форум. Специално за случая в България пристигат генералният директор на конкурса „Нова вълна” Александр Румянцев и музикалният продуцент Евгени Орлов. Именно те ще имат тежката дума при определянето на българския представител.

Той заедно с още 30 участника от цял свят ще се състезава за големите награди и международно признание на финала в Юрмала. Първата награда на фестивала е 50 000 евро, втората – 30 000 евро и третата е 20 000 евро. Не само наградените, но и всички участници получават широка медийна изява и действителен пазар за реализация на техния талант. „Жокер Медиа” ще зарадва участниците и с още една златна възможност за развитието на тяхната кариера – някои от тях ще бъдат поканени да се присъединят към артистите на музикално-продуцентската компания. Това ще им гарантира шансове за изява и спечелване сърцата на публиката.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !