Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

Мемоарите на Лора Буш

отпечатай новината

29.04.2010 10:00 | Видян 3555 пъти

Мемоарите на Лора Буш

Бившата Първа дама на САЩ, Лора Буш разкрива в своите мемоари, неизвестни факти от своя живот, включително и предполагаем опит за отравяне на президента Буш и на нея самата, докато били на посещение в Германия. Вестник Ню Йорк Таймс публикува откъси от Spoken From the Heart (Изречено от сърцето), която излиза следващия вторник на пазара.
В томчето 63-годишната Лора Буш разказва как съпругът й многобройната официална американска делегация са станали жертва на натравяне по време на среща на върха на Г-8 в Германия през 2007 г. Джордж Буш е трябвало да остане на легло през голяма част от пътуването. Тайните служби тогава изказали хипотезата за опит за отравяне, въпреки че лекарите заключили, че се касае за вирус. „Така и не разбрахме дали другите делегации са имали същите проблеми или само ние сме били засегнати", пише г-жа Буш
В някои откъси тя се оплаква от словесните атаки, на които е бил подложен съпруга й от страна на различни политици, отбелязва БГНЕС. Разказва и за някои тъмни моменти от живота си като този, в който през 1963 г. студент умира при пътно-транспортно произшествие в Тексас, когато тя е била зад волана на колата, причинила катастрофата. Лора Буш разказва и как при удара самата тя излетяла от колата си Шевролет Импала. „Молех се човекът в другата кола да е жив", казва тя и признава, че е говорела с приятелка, когато е станал инцидентът. Починалият младеж Майк Дъглас е бил известен спортист и учел в нейния университет. „Загубих вярата си за години. Това беше първият път, когато молех Господ за нещо, а единственият отговор бяха риданията на г-жа Дъглас".
Съпругът на Лора Джордж Буш-младши също подготвя мемоари. Неговите спомени се очаква да се появят на книжарските рафтове през ноември под заглавие Decision Points.

 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !