Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Книга за разследване на злоупотребата с властта

отпечатай новината

31.05.2010 10:04 | Видян 3090 пъти

Книга за разследване на злоупотребата с властта

Издателство „Ентусиаст“ и журналистът Иво Инджев имат удоволствието да ви представят „Президент на РъБъ“. Книгата излиза на 2 юни 2010 г., когато ще бъде и официалното ѝ представяне в ресторант-градина „Синият лъв“.

„Колективният отказ на медиите да си свършат работата е невидимото за мнозина, но най-пряко основанието да се задават много по-тежки въпроси от онзи за “мезонета”. Способните да забележат това разбраха, че обществото е лишено от защитата срещу заразителния пример на корупцията, чиито метастази тръгват от върха на държавата. А щом за главата е позволено да се вмирише, всеки индивид с престъпни наклонности се чувства направо поканен да ги развихри. Което и стана“, споделя журналистът в книгата.

Докато чака да се изясни истинската самоличност на анонимния източник „Джеймс Бонд“ или Агент „007“, оповестил информацията за мезонет, подарен на президента, верен на своето журналистическо призвание, Иво Инджев решава „да свърши малко работа“ и да напише тази книга.

Изборът на зъглавие е не само подходящ, но и съдържащ свръхдоза буквализъм, защото всеки българин би произнесъл съкращението РБ (Република България) като РъБъ. Така в стремежът си да нарича нещата с истинските им имена, Инджев взима крайното решение да запази естетиката на фонетиката и избира заглавието „Президент на РъБъ“.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !