Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Български групи ще подгряват и 3-те дни хедлайнерите на фестивала ParkLive

отпечатай новината

31.05.2010 12:15 | Видян 3616 пъти

Български групи ще подгряват и 3-те дни хедлайнерите на фестивала ParkLive

Невероятно разнообразна селекция от световни и български музиканти са подготвили организаторите на ParkLive. За втора поредна година те ще дадат възможност на българските изпълнители да застанат на една сцена с гостуващите за първи път у нас световни величия – Groove Armada, Gotan Project и Morcheeba. Така преди да видим хедлайнерите във всяка от 3-те вечери, български артисти ще подгряват публиката за кулминацията на вечерта.

Първият ден на ParkLive (18-ти юни) ще започне със сет на унгарския хип хоп диджей Cadik. След него на сцената ще видим момчетата от Babyface Clan, които ще подгреят първия концерт в България на денс великаните Groove Armada. Положили основите на алтернативната музика у нас, Babyface Clan са известни и със супер енергичните си сценични изяви. Свирили са заедно с Stereo MC's, Asian Dub Foundation, Molotov, Dead Kennedys, Sheep on Drugs, Transglobal Underground.... А след раздялата на бандата през 2003 г., сега Кланът отново е заедно и работи по нов албум.

Вторият ден на фестивала ще започне с концерт на Bluba Lu. Винаги неспокойни и авангардни, всеки нов албум на Bluba Lu е отделен роман, който има своите герои. World Melancholy по думите на TIMES напомня на западния свят за романтизма на Портисхед и още се ротира по западните радиостанции. Groove Euroope пък е запомнящо се музикално пътешествие из европейските столици. По-назад във времето са нощният Re:Verb и албумът-знаме MOOGaMOOD. Съвсем наскоро Bluba Lu издадоха последния си проект QUADROTOPIA, представен с уникален квадрофоничен концерт миналата година. С него те си спечелиха поредните признания - "Pink Floyd в дръм енд бейс версия" и "софийският Масив Атак" , а ремиксираната му версия днес представлява впечатляващо аудио-визуално шоу. Имено това шоу ще представят Bluba Lu и на ParkLive фестивал..... А след тях ще видим и чуем създателите на съвременното танго- Gotаn Project.

20-ти юни ще започне и ще завърши с два различни сета на един от най-продуктивните диджеи и продуценти в Обединеното кралство Phil Asher. Соул звучене ще посрещне гостите, докато вечерта ще завърши с танцувален хаус и броукън бийт сет. С над 200 собствени продукции и безброй ремикси, Phil Asher е сред двигателите на broken beat движението в Западен Лондон, а с възхитителната си енергичност и усещане той покори както Европа, така и Америка.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !