Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Феноменален успех на Пиронкова - полуфинал след лекция срещу Винъс Уилямс

отпечатай новината

01.07.2010 10:00 | Видян 3960 пъти

Феноменален успех на Пиронкова - полуфинал след лекция срещу Винъс Уилямс

22-годишната пловдивчанка все още няма загубен сет след петия си мач в турнира. Тя вече има и положителен баланс срещу Винъс, като постигна втора победа в третия мач между двете, съобщи sportal.bg.

Това е най-големият успех на български тенисист на "Уимбълдън", като Пиронкова подобри постижението на Мануела и Катерина Малееви, които са достигали до четвъртфиналите. С днешната си победа Цвети си осигури 900 точки за световната ранглиста, където в понеделник ще бъде сред най-добрите 40. Освен това тя ще прибере 250 000 паунда от наградния фонд.

Днешната среща се превърна в триумф на интелигентната игра над силата на американката. Пиронкова трябваше да спасява две възможности за пробив в петия гейм. Тя се справи блестящо и с четири поредни точки обърна гейм, повеждайки с 3:2. Българката стоеше великолепно при свой сервис и затрудняваше сериозно Уилямс при нейните подавания. Цвети не демонстрира никакво притеснение от именитата си съперничка или от факта, че играеше на четвъртфинал на "Уимбълдън", а бе концентрирана върху представянето си и се справи прекрасно. Тя стигна до първия пробив в мача за 4:2, а след това се оказа на гейм от първия сет. При сервис на Винъс Пиронкова поведе с 40:0. Американката хвърли всички сили и успя да изравни, но при следващата възможност се стигна до нов проби и първата част приключи с 6:2.

Първата ракета на България, която в момента е 82-а в света, игра изключително разумно и прецизно срещу най-успешната тенисистка на "Уимбълдън" за последните 10 години. Тя направи 3 аса, колкото и Винъс, и допусна само 6 непредизвикани грешки срещу 29 на съперничката й, която направи и 5 двойни грешки.

Втората част не започна идеално за Пиронкова, която допусна пробив в третия гейм. Втората в световната ранглиста бе мотивирана да обърне двубоя, но бързо разбра, че това ще е прекалено тежка задача. Цвети не се притесни от ранния пробив и веднага отговори, като изравни за 2:2. В много случаи българката надделяваше в разиграванията срещу мощната си съперничка и впечатляващо успяваше да ги завършва с печеливши удари. След феноменален бекхенд тя стигна до брейк пойнт в петия гейм. Той бе спасен, но Винъс трябваше да оцелява отново след пореден шанс за пробив и не се справи. Пиронкова проби за 4:2, взе си сервис гейма и стигна до два мачбола при начален удар на Уилямс. Американката с последни сили остана в срещата, но следващия гейм отлично сервиране доведе до напълно заслужения успех на първата ни ракета.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !