Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

МИНИСТЪР ТРАЙЧО ТРАЙКОВ ТРИУМФИРА В JACK DANIEL’S БАРБЕКЮ СЪСТЕЗАНИЕ

отпечатай новината

05.07.2010 14:20 | Видян 4473 пъти

МИНИСТЪР ТРАЙЧО ТРАЙКОВ ТРИУМФИРА  В JACK DANIEL’S БАРБЕКЮ СЪСТЕЗАНИЕ

Министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков триумфира на традиционното Jack Daniel's Барбекю Състезание, организирано по повод националния празник на САЩ 4-и юли. В състзанието в неделя вечер взеха участие общо 6 отбора, съставени от популярни български актьори, както и министър Трайчо Трайков в тандем с Питър Литгоу, изпълнителен директор на Ей И Ес корпорация. Ето и останалите отбори, които взеха участие в кулинарната надпревара:

- Андрей Слабаков и Ернестина Шинова
- Саня Борисова и Ники Илиев
- Албена Ставрева и Стефан Щерев
- Христо Мутафчиев и Константин Мичев
- Ирмена Чичикова и Илиана Коджабашева

Не по-малко внушително бе и журито, което оценяваше постиженията на участниците, с председател посланикът на САЩ Джеймс Уорлик, и членове Ути Бъчваров, Лео Бианки и Иван Манчев, председател на асоциацията на професионалните готвачи. Според правилата, всеки от участниците приготвя ястие на  барбекю с Jack Daniel’s за 30 минути.

Водещ и помощник в готвенето бе Ути Бъчваров, а ястията бяха оценявани в три категориии - най-вкусно, най-добре аранжирано ястие и най-оригинално включване на Джак Даниелс в рецептата.  Всеки от отборите получи своите продукти в черна кутия.

Кулинарното състезание започна точно в 19.00 часа с отварянето на кутиите и разкриването тяхното съдържание. Няколко минути по-късно всички участници усилено мариноваха, кълцаха и фламбираха продуктите. Отборът на Ирмена и Илиана няколко пъти очарова и уплаши публиката с гигантски огън при фламбирането на свинските котлети, а Андрей Слабаков непрестанно сновеше между работните маси и скарата на дървени въглища с амбицията да приготви храна за всички присъстващи. След точно 30 минути Ути Бъчваров обави края на състезанието и журито пристъпи към оценка на резултатите.

 За най-оригинално включване на Jack Daniel's в своята рецепта бе отличен отборът на Андрей Слабаков и Ернестина Шинова за специалитета "Карначе с бри, ананас и Jack Daniel's". Освен тази нестандартна и очарователна рецепта, Андрей Слабаков само за половин час успя да приготви също и цяла планина от кюфтета на скара, както и наденица върху "семпло вегетарианско канапе от бекон".  В категорията "Най-добре изглеждащо ястие" фаворит бе блюдото "Рибна целувка" на Стефан Щерев и Албена Ставрева - калмари на барбекю, приготвени по стара хърватска рецепта с гъби, магданоз и чесън.  Най-вкусно пък се оказа предложението на Христо Мутафчиев, вдъхновено от родния му град Карлово - "Старопланинско възвишение и момини гърди по карловски", приготвени от пилешко месо с розмарин, чесът и мед, с гарнитура от карамелизирани кайсии с Jack Daniel's и кафява захар.  

Големият победител в състезанието обаче се оказа отборът на министъра на икономиката Трайчо Трайков и изпълнителния директор на Ей И Ес корпорация Питър Литгоу. До това доведе безпристрастният брой на точките, присъдени от журито за техния специалитет - "Ребърца на барбекю със специален сос и гарнитура от мармалад от шипки". Така освен с признанието за най-добър непрофесионален готвач, министър Трайков си отиде и с голямата награда - напълно професионално Jack Daniel's барбекю. Макар да не намериха място сред наградените, безспорно кулинарно майсторство демонстрираха и двойката Саня Борисова и Ники Илиев, които предложиха "Телешко с морски тен", както и двете фини актриси Илиана Коджабашева и Ирмена Чичикова, с техните "Два вида месо с  гарнитура от сладки картофи с розмарин".

Накрая всеки от участниците получи утешителна награда - любителско барбекю от Jack Daniel's и аксесоари за пикник.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !